Lahodný veľkonočný baranček

orchidea - fotkaorchidea, 4. apríla 2010
Lahodný veľkonočný baranček
Foto: orchidea

Keďže som barančeka len teraz dokončila, nedalo mi a rozhodla som sa aj keď oneskorene recept napísať.... veď čo, Veľká Zobraziť celý popisKeďže som barančeka len teraz dokončila, nedalo mi a rozhodla som sa aj keď oneskorene recept napísať.... veď čo, Veľká noc bude aj na búdúci rok no nie?

50 minút
na 160 °C

Suroviny

80 g
80 g
25 g
2 ks
1 PL
80 g
1 ks
80 g
80 g




Postup

  1. 1

    Vymiešame maslo, cukor, vanilkový cukor, vajíčka a rum. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, štipkou soli a škrobovou múčkou, nakoniec orechy. Takto pripravenú zmes dáme do vymastenej formy - obsah 0,8 l. Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 50 minút. Necháme vychladnúť a potom upečeného barančeka opatrne vyberieme z formy. A už len poliať čokoládovou polevou a ozdobiť.

Diskusia k receptu

bozulka
Ten bol určite dobrý a čokoláda mi vonia až sem.
orchidea
Dievčence, ďakujem vám pekne za pochvalu, viem že to nie je neviem aké umelecké dielo je taký obyčajný ale nás doma vždy poteší a je aj chutný.
rimanka3
tak toto je konečne recept, ktorý hľadám, s orechami, vďaka.
ches
VYSKUSAM.STALE HO CHCEM UPIECT K VELKEJ NOCI ALE ZATIAL SA MY NEPODARILO NAJST TEN SPRAVNY RECEPT.
DUFAM , ZE TENTO BUDE TEN PRAVY.ALE NAJPRV SI MUSIM KUPIT FORMU BARANCEKA.
marianne69
Tiez som nasla toho praveho:-)@orchidea kedy ho tak pekavas?Myslim z tych velkonocnych dni...Pekavam vzdy dva jedneho na ozdobu na stol a jedneho na maskrtu...a tento je na spapanie idelany...
orchidea
@marianne69 - kľudne ho upeč zajtrá, keď je poliaty čokoládou tak ani tak nevyschne a vydrží pár dní... alebo ho spapajte ako píšeš...dobrú chuť!
orchidea
@marianne69 - teším sa s tebou, dúfam že bude aj chutiť, ja som tohto roku barančeka nepiekla, už by toho sladkého bolo veľa, deti mi zakázali...:) lebo potom len jem a jem a to mi netreba...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia