![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážaný karfiol bez vyprážania
... tento karfiol chutná skoro ako obaľovaný a vyprážaný. Ale je skoro bez práce!!!
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ťahaná štrúdľa
Pripraviť domácu ťahanú štrúdľu nie je žiadna veda. Nevadí ani potrhané cesto a bude ako od...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia placka
Kuracie prsia dobre umyjeme a nakrájame na malinké kocky asi 1 cm ... dáme do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené cestoviny
Mleté mäso ochutíme gyros korením. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové pagáče
Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné, okrem hery.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Výborné orechové závitky
Jemné rolky s prídavkom krémového syra. Sú jednoduché, plniť sa môžu rozličnými náplňami.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vifonkový šalát
Tento recept som videla v relácii na Markíze a keďže chutil celej mojej rodinke, rozhodla som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panna Cotta - dezert
Talianska klasika - očarujúco jednoduchý a chutný ľahký dezert. Podáva sa buď s karamelovým krémom, ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety s kuracím mäsom
Recept je celkom rýchly a veľmi chutný. V našej rodine máme radšej špagety s mäsom ako...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľová polievka
Z tých najjednoduchších... chuť špargle nie je ničím "rušená". Veľmi nám doma chutí a keď...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slovenské fánky
Aj takúto dobrotu robím vo fašiangovom období. Sú vynikajúce , krehké rozplývajú sa na jazyku tak som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzske zemiaky
Asi každý máme ten svoj rodinný recept na pravé slovenské francúzke zemiaky. Takto ich má najradšej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnka do medových plátov
Mlieko, žĺtok, hladkú múku a vanilkový cukor spolu uvaríme na hladkú kašu. Do letnej kaše...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Džem len z červených ríbezlí
Tento džem robím už asi 20 rokov mám ho od jednej pani, ktorá už dávno nie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medové rezy podla mojej svokry
Tento receptik je velmi oblubeny u mojho priatela kedze mu ho pekavala jeho mamina a teraz ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryžový nákyp s čerešňami a vanilkovým pudingom
Takto nezvyknem robievať ryžový nákyp, ale som chcela využiť čerešňový kompót, preto taká kombinácia...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou
Kuraciu pečeň robievam najčastejšie len s cibuľkou a korením na soľou. Tentokrát som si pridala aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľahká šalátová polievka
Teraz je šalát vynikajúci v akejkoľvek podobe. Pôvodne som plánovala robiť rajčinovú zo syrom, ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rakúske orechovo-linecké trojuholníčky
Výborné vianočné pečivo. Vydržia 2-3 týždne. Keď ich dobre schováte. Recept z rakúskej kuchárskej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová šampiňónová polievka so zemiakmi
O túto polievku sa musím podeliť. Naučila ma ju babka a je veľmi jednoduchá a jedným...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie na znojemský spôsob
Dávno sme nemali toto jedlo. Teraz som to napravila. Je to moja verzia, tak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žihľavový sirup
Nie som prieberčivá, ale vadia mi rôzne chemické prísady a farbivá, ktoré sa hojne ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medovníčky
Mäkučké ihneď po upečení. Sú naše tradičné a najobľúbenejšie a najradšej ich pečiem na Vianoce ;-)......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Strúhaný tvarohový koláč- bezlepkový
Jeden z mojich oblúbených koláčov na nedeľné popoludnie:)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Prívarok zo zelenej fazuľky nakyslo
takúto podobnú dobrotu som jedávala ako malá. Človeku sa často zacnie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Restovaná králičia alebo zajačia pečeň
Pri králičine ešte ostanem. Doslova som si musel od „dodávateľa“ vypýtať aj pečeň! Domáci, aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panenka v oravskom župane
Bravčová panenka je jemné a veľmi chutné mäso, na jeho prípravu stačí jednoduchý postup a výsledok...