Náš najobľúbenejší koláč...
Suroviny
| 4 |
|
| 200g |
|
| 200g |
|
| 100ml |
|
| 10polievkových lyžíc horúca |
|
| 1 |
|
| krém: | |
| 1l |
|
| 3ks |
|
| 300g |
|
| 2kelímky |
|
| (jahodový alebo ananásový) |
|
| OSTATNÉ: | |
| (marhulový alebo jahodový) |
|
| 2kelímky |
|
| 2polievkové lyžice |
|
| 2ks |
|
Postup
-
1
Oddelíme žltky od bielkov- 4 žltky vymiešame s 200g práškového cukru do penista,postupne pridáme 100ml oleja,10 polievkových lyžíc horúcej vody,200g hladkej múky zmiešanej s práškom do pečiva a tuhý sneh zo 4 bielkov.Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech a upečieme.
- 2
Krém: z 1 l mlieka,3 zlatých klasov a 300g kryštálového cukru uvaríme hustý puding.Do vychladnutého pudingu vmiešame 2 kyslé smotany a vypracujeme hladký krém.
- 3
Upečený koláč potrieme tenkou vrstvou lekváru(podľa vlastného výberu-marhulový alebo jahodový),na lekvár rozotrieme krém-do krému poukladáme kúsky ovocného kompotu(jahodový alebo ananásový),šlahačku vyšlahanú s cukrom a stužovačom rozotrieme na vrch koláča a ľubovolne ozdobíme(napr.farebnými cukríkmi alebo grankom)a dáme do chladu odležať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ako tip - namiesto lekváru som rozmixovala zavárané marhule (kompótovú šťavu som čiastočne zliala). Aj takto je to mňam - kyselkavý kompót, na to sladký krém, navrch granko... :-)
Dá sa i na malý plech, polovičnú dávku spraviť 🙂..