Ratatouille

pepator - fotkapepator, 23. februára 2012
Ratatouille
Foto: pepator

Názov tejto rozprávky je odvodený od známeho francúzskeho jedla, ktoré je obľúbené najviac v regióne Nice. Názov je odvodený od francúzskeho ratatolha, čo znamená Zobraziť celý popisNázov tejto rozprávky je odvodený od známeho francúzskeho jedla, ktoré je obľúbené najviac v regióne Nice. Názov je odvodený od francúzskeho ratatolha, čo znamená miešané jedlo. Toto jedlo sa podáva buď ako príloha k iným jedlám, alebo ako samostatné hlavné jedlo.Hlavnou zložkou Ratatouille je zelenina. Je to však niečo viac, ako len obyčajné vegetariánske jedlo

30min minút
príprava
30min minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks strucik
3 pl




Postup

  1. 1

    Na úvod umyjeme baklažán, odstránime stopku s listami a nakrájame ho na stredne hrubé pláty. Pláty potom posolíme a necháme asi tak 15 minút odležať. Očistíme cibuľku a opäť nakrájame na plátky, tentoraz však veľmi tenké. Cibuľku na panvici s olejom podusíme. Papriku taktiež krájame na plátky, ale pozor - bez vnútra, ktoré predtým vydlabeme. Rajčiny a baklažán, nakrájané tiež na plátky, pridáme na panvicu k cibuľke a pretlačíme do tejto zmesy aj cesnak. Všetko pekne okoreníme a posolíme a znova dusíme. Dusíme až kým nie je zelenina úplne mäkká, potom vytiahneme z panvice, uložíme do misy a necháme chvíľku odležať. Držte sa jednej zásady - aj keby vás to ako lákalo, nesmiete pridať syr. Ten by chuť zeleniny úplne pokazil a znehodnotil. K Ratatouille môžete pridať aj pečivo, pokiaľ sa to chystáte jesť samostatne. Obvykle sa toto jedlo podáva teplé, ale v lete sa zvykne počkať, kým úplne vychladne a podáva sa ako osviežujúca pochúťka.

  2. 2

    tento recept je na restovanie na panvici ale ja som ho urobila v zapekacej mise orestovala som len cibulu s cesnakom a paprikou a potom som to naukladala a supla do ruri na spodok zapekacej misi som aj dala troska paradajkoveho pretlaku je to uzane mnam odporucam :):)

Diskusia k receptu

irenaw
mňam, najradšej mám horúce s cesnakovou hriankou :)
ampara
Robim ho podobne,ale pridávam aj šampiňóny
pepator
ja som to jedla prvy krat a je to ozaj uzasne urcite si to budem robievat a dakujem baby:):)
amelie
hm, ten Američan urobil z ratatouille naozaj "ratatouille"..., @sebo
ellis
Recept je naozaj super, len mi trošku vadia tie hrúbky ... dávame do rúry a do misy :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia