Foto: pepator
Názov tejto rozprávky je odvodený od známeho francúzskeho jedla, ktoré je obľúbené najviac v regióne Nice. Názov je odvodený od francúzskeho ratatolha, čo znamená Zobraziť celý popisNázov tejto rozprávky je odvodený od známeho francúzskeho jedla, ktoré je obľúbené najviac v regióne Nice. Názov je odvodený od francúzskeho ratatolha, čo znamená miešané jedlo. Toto jedlo sa podáva buď ako príloha k iným jedlám, alebo ako samostatné hlavné jedlo.Hlavnou zložkou Ratatouille je zelenina. Je to však niečo viac, ako len obyčajné vegetariánske jedlo
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na úvod umyjeme baklažán, odstránime stopku s listami a nakrájame ho na stredne hrubé pláty. Pláty potom posolíme a necháme asi tak 15 minút odležať. Očistíme cibuľku a opäť nakrájame na plátky, tentoraz však veľmi tenké. Cibuľku na panvici s olejom podusíme. Papriku taktiež krájame na plátky, ale pozor - bez vnútra, ktoré predtým vydlabeme. Rajčiny a baklažán, nakrájané tiež na plátky, pridáme na panvicu k cibuľke a pretlačíme do tejto zmesy aj cesnak. Všetko pekne okoreníme a posolíme a znova dusíme. Dusíme až kým nie je zelenina úplne mäkká, potom vytiahneme z panvice, uložíme do misy a necháme chvíľku odležať. Držte sa jednej zásady - aj keby vás to ako lákalo, nesmiete pridať syr. Ten by chuť zeleniny úplne pokazil a znehodnotil. K Ratatouille môžete pridať aj pečivo, pokiaľ sa to chystáte jesť samostatne. Obvykle sa toto jedlo podáva teplé, ale v lete sa zvykne počkať, kým úplne vychladne a podáva sa ako osviežujúca pochúťka.
- 2
tento recept je na restovanie na panvici ale ja som ho urobila v zapekacej mise orestovala som len cibulu s cesnakom a paprikou a potom som to naukladala a supla do ruri na spodok zapekacej misi som aj dala troska paradajkoveho pretlaku je to uzane mnam odporucam :):)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu