Rýchly, sladký a fajnový.
príprava
Suroviny
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 300 g |
|
| 190 g (Hera) |
|
| 9 ks |
|
| 0,75 dl |
|
| trochu |
|
| cca pol balíčka |
|
| Poleva čokoládová: | |
| 1 ks |
|
| rovnaké množstvo ako čokolády |
|
Postup
-
1
Žĺtky, cukor a tuk vyšľaháme.
-
2
Pridáme sirup a rum (ten však nemusí byť).
-
3
Bielky vyšľaháme na sneh.
-
4
A zas budeme pridávať: mak, orechy zmiešané s práškom do pečiva a bielkový sneh......
-
5
....a všetko spolu pekne postupne zmiešame.
-
6
Vylejeme na vymastený a pomúčený pekáč. Vložíme do predohriatej rúry a pečieme.
-
7
Vychladnutý koláč natrieme džémom podľa vlastného výberu a polejeme čokoládovou polevou, ktorú aby bola lesklá a dobre sa krájala, pripravíme následovne: Najskôr čokoládu na varenie ešte zabalenú kladivom na mäso podrvíme (rozklepeme :-)......zamestnať môžete aj detičky. Budú vo svojom živle :-)
-
8
Na miernom ohni si rozpustíme tuk.
-
9
Do roztopeného tuku vsypeme podrvenú čokoládu a miešame, kým nám nevznikne hladká čokoládová poleva, ktorou polejeme vrch koláča. Necháme stuhnúť na chladnejšom mieste. Nie však v chladničke. Čokoláda by popraskala. Nakrájame a podávame.
-
10
Dobrú chuť!









benik: dakujem a aj tebe pekny vikend
torticka: dobry postreh :-)...........ako to, ze ma to nenapadlo pri peceni, ha? :-)
V zozname surovín je uvedených 0,75 dl sirupu, to je 75 ml. Prajeme pekný deň.