Brownies
šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave, 28. januára 2010
Foto: vydavateľstvo Ikar
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
500 g |
|
85 g |
|
160 g |
|
270 g |
|
140 g |
|
95 g |
|
95 g |
|
187 g |
|
štipka |
|
Na polevu: | |
|
|
250 g |
|
250 g |
|
100 ml |
|
2 pláty |
|
Postup
-
1
V mise vyšľaháme vajcia s cukrom. V ďalšej nádobe zmiešame kakao s nutelou a pridáme vyšľahané vajcia. Potom primiešame zmäknuté maslo, hrozienka, mandle a lieskové orechy, múku a soľ.
- 2
Všetko spolu dôkladne premiešame a potom cesto vylejeme do formy na pečenie s rozmermi 40 cm x 40 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
- 3
Poleva: Do hrnčeka dáme smotanu, čokoládu, maslo a kávu, uvedieme do varu a dobre vyšľaháme. Pridáme vyžmýkanú želatínu a premiešame. Hotovú polevu nalejeme na upečený korpus, uhladíme a dáme na 6 hodín odležať do chladničky.
- 4
Náš tip: Brownies sú v poriadku, keď sú na povrchu suché s bledohnedými fliačkami, ale v strede sú už tmavé a pevné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyžmýkaná želatína znamená, že treba vyžmýkať tú namočené želatínu, ktorá je v surovinách..
a tej smotany má byť kolko.