Brownies
šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave, 28. januára 2010

Foto: vydavateľstvo Ikar
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 500 g |
|
| 85 g |
|
| 160 g |
|
| 270 g |
|
| 140 g |
|
| 95 g |
|
| 95 g |
|
| 187 g |
|
| štipka |
|
| Na polevu: | |
|
|
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 100 ml |
|
| 2 pláty |
|
Postup
-
1
V mise vyšľaháme vajcia s cukrom. V ďalšej nádobe zmiešame kakao s nutelou a pridáme vyšľahané vajcia. Potom primiešame zmäknuté maslo, hrozienka, mandle a lieskové orechy, múku a soľ.
- 2
Všetko spolu dôkladne premiešame a potom cesto vylejeme do formy na pečenie s rozmermi 40 cm x 40 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
- 3
Poleva: Do hrnčeka dáme smotanu, čokoládu, maslo a kávu, uvedieme do varu a dobre vyšľaháme. Pridáme vyžmýkanú želatínu a premiešame. Hotovú polevu nalejeme na upečený korpus, uhladíme a dáme na 6 hodín odležať do chladničky.
- 4
Náš tip: Brownies sú v poriadku, keď sú na povrchu suché s bledohnedými fliačkami, ale v strede sú už tmavé a pevné.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Vyžmýkaná želatína znamená, že treba vyžmýkať tú namočené želatínu, ktorá je v surovinách..
a tej smotany má byť kolko.