Foto: hviezdickaz
Recept mám z knižky recepty zo života, kde bol uvedený ako " Rovenšťanské žaby ". Robila som ich ako pohostenie na oslavu :) Zobraziť celý popisRecept mám z knižky recepty zo života, kde bol uvedený ako " Rovenšťanské žaby ". Robila som ich ako pohostenie na oslavu :) Keďže som ich robila z dvojnásobnej dávky, uvádzam ich teda takto .
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1000 g |
|
600 ml |
|
60 g |
|
60 g |
|
40 g |
|
štipka |
|
1 ks (na potretie) |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
Plnka 1: | |
|
|
|
|
|
|
Plnka 2: | |
|
Postup
-
1
Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, cukor a štipku soli.
-
2
Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 30 min.
-
3
Cesto nám krásne v miske - kyske vykyslo.
-
4
Cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme ho ( nie natenko ) a vykrojíme z neho malé kolieska .
-
5
Tie preložíme na plech vyložený pečiacim papierom, kde ich necháme 10 min. podkysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme piecť do predhriatej rúry.
-
6
Upečené a vychladnuté žemličky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásy, aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami. Dozdobíme ich petržlenovou vňaťou.
-
7
Tu sú plnené cesnakovou nátierkou, kolieskom klobásy, syrom a dozdobené sú petržlenovou vňaťou.
-
8
A tu sú plnené vajíčkovou nátierkou, kolieskom klobásy a dozdobené sú petržlenovou vňaťou.
krásne žabičky -asi @tiginkova rodina
dobrá kombinácia chutnučké , už ozaj len dobré vínečko k tomu
@margaretka ľá. a ešte " Kúpali sa mládenci tam okolo Rajca a voda
im siahala až po samé oči"
varecha.pravda.sk/recepty/rovenstanske-zaby/19033-recept....