Foto: budkarka
Asi každý máme ten svoj rodinný recept na pravé slovenské francúzke zemiaky. Takto ich má najradšej moja rodina.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
75 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Surové zemiaky nakrájame na plátky, klobásu a vajíčka na tvrdo na koliečka. Do maslo vymasteného pekáčiku postupne ukladáma vrstvu zemiakov, vajíčka. Priebežne solíme a koreníme podľa chuti.
-
2
Znova zemiaky, klobása, vajíčka a zemiaky. Opäť solíme a koreníme podľa chuti.
-
3
Vrchnú vrstvu zemiakov polejeme sladkou smotanou. Je dôležité aby sa to naozaj dobre upieklo, aby sa zemiaky skoro rozpadali a tak nasiakli chuť smotany.
zrazit pri peceni. Priebezne vrstvy este pokvapkam olejom. :-)