Foto: smorko
Tento koláč pečiem vždy keď ide niekto z rodiny na dovolenku,lebo vydrží dlho mäkký.Veľmi sme si ho obľúbili.
Suroviny
90 dkg |
|
2 kocky |
|
10 dkg |
|
3 PL |
|
500 ml vlažné |
|
3 ks sneh z bielkov |
|
šťipka |
|
PLNKA: | |
25 dkg |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
NA POTRETIE: | |
3 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
V troške mlieka si rozmiešame droždie a pridáme troška cukru. Múku,mlieko,cukor,olej,sneh,štipku soli a vykysnutý kvások spracujeme na cesto,ktoré necháme vykysnúť.
-
2
Kým nám cesto kysne uvaríme si plnku. Z mlieka,pudingového prášku,cukru a kakaa si uvaríme puding. Odstavíme a ešte do horúceho vmiešame heru a dáme vychladnúť.
-
3
Cesto si rozdelíme na 8 častí.
-
4
Zoberieme si jednu časť a rozvaľkáme, natrieme plnkou.
-
5
Teraz zavinieme ako roládu.
-
6
Takto pokračujeme pri všetkých častiach.Vznikne nám osem úzkych rolád.Teraz si vždy dve spletieme ako korbáč.
-
7
Takto hotové prenesieme na vymastený plech a necháme ešte 15 min.kysnúť.Potom natrieme povrch žĺtkami zmiešanými s olejom.
-
8
Pečieme vo vyhriatej rúre 15 min. pri 180°C.
@Sovka62 , ten kolac podla Teba s nutelou tiez takto skrucas alebo len rovny zavin? Asi Tvoj rcept vyskusam. :-)