Foto: eldina
zimné povaľovanie sa spôsobilo, že vďaka mojej nížke (opak výšky), mi je konfekcia č.38 veľká a č.36 tesná..načim teda zhodiť cca 5 kg síce Zobraziť celý popiszimné povaľovanie sa spôsobilo, že vďaka mojej nížke (opak výšky), mi je konfekcia č.38 veľká a č.36 tesná..načim teda zhodiť cca 5 kg síce jedením, ale toho, čo mám rada a zemiakové placky sú presne to, čo rada len tak chrúmem..:) ......a chuťovo nemusím robiť žiadny kompromis
príprava
na 190 °C
Suroviny
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Potrebujeme: /nakoľko ja robím vždy "za vandel", prísady mám "podľa potreby"-množstvo a chuť si aj tak každý upraví podľa seba, zemiakové placky sa nerobia na váhu, či iné miery/.......vločky nemusia byť mleté- len sa skôr "napijú" ak sa pomelú
-
2
surové zemiaky očistiť, nastrúhať /na veľkom struháku/, osoliť..nechať chvíľu "zažrať", kým trochu zmäknú..pridať vajce, soľ, majoránku, cesnak, mleté čierne korenie, mleté ovsené vločky /slané zemiaky pustia "vodu"/, dobre pomiešať, nech sa chute spoja../ do cesta môžte pridať aj trochu olivového oleja/
- 3
trúbu predhriať na 190 °C, na plech dať papier na pečenie, robiť lyžicou kôpky, trochu poliať olivovým olejom a dať piecť
- 4
piecť cca 35-40 minút /závisí od trúby/
- 5
/mala som za 4 plechy/..:), podávala som s dressingom z bieleho jogurtu, mletého čierneho korenia, soli a kôpru..
- 6
lenivší odtučňovači môžu zemiakové cesto vyliať na plech a piecť ako "koláč"..:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
vidím že nemáme len podobný vkus, ale aj vek..:)
@kika1212 ze si to ty, tak mozes :-)
tvoje babky mali akú masť?zázračnú?
Tak vyskúšam, jedny aj druhé, placky mám rada, ale vyliate na plech v jednom kuse mi nechutia, možno ich neviem spraviť tak ako treba. A čo sa týka masti, naša starká veru v dome asi olej v živote nemala, dožila sa 94 rokov a mojej mame, jej dcére, ktorá viac ako polovicu života varila výlučne na oleji, kvôli jej, mojím, bratovým žalúdočným problémom, po šesťdesiatke lekár poradil, aby začala používať bravčovú masť. A polepšilo sa jej, tak ja už tie zákazy a príkazy, raz toto áno, potom presne to isté určite nie, beriem s nadhľadom a použijem, čo sa mi kde lepšie hodí, podľa svojej odborne nevzdelanej hlavy.
Priznám sa, že keď vidím v názve receptu "zdravé" tak som zvedavá čo tam bude, lebo z vlastnej skúsenosti viem, že pre každého je zdravé niečo iné.Súhlasím so @sovka62 :) mne tiež poradili používať na pečenie a praženie bravčovú masť miesto oliv. oleja (nie lekár, ale liečiteľ) a musím povedať, že ani s opraženými plackami z hocakej zeleniny môj žlčník neprotestuje.
ak sa nenahnevas, supnem sem este jedny moje, pre inspiraciu, ze sa daju aj inak: varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-placky-slovensko-kore...
robte si "tu" všetci , čo len chcete..:)
všetkým "zúčastneným" zo srdca dakujem..:
ja napr.nikdy nepozerám, ked dávam recept, či tu už taký, či podobný je
(asi aj x iných, lebo by tu nebolo milion brokolicových či hráškových polievok, či dalších x segedínskych gulášov)
za dalšie-mám "svojich fans", ktorí asi majú moje recepty radi, teda vychádzam najmä im v ústrety
potom-veľa ľudí sa práve "dnes" pozerá na recepty a všimnú si len tie nové
takže môžu dostať nápad
okrem toho-doberanie si je tak úžasné..:)
človek aj tak nepočuje tón druhého cez písanie, preto treba najprv skúsiť humor
a ten mám véééľmi rada
nechceš snád tvrdiť, že lyže v toto ročné obdobie naozaj potrebuješ?
teta musí byť super, nie je to táto?..:)
/týmito plackami sa chcem vypracovať na niečo podobné ako táto teta/
@tiginko mám v záhrade narcisy, tak aké zimné gumy?..:)
(guma sa už šmykla, produkt sa volá Edin)..:)
@margaretka37 jasné, že z nich neschudnem za týždeň..:)
len som chcela upraviť stravu a zároveň nehladovať /najradšej by som bola, keby mala mrkva chuť klobásy/..:)
Veronika Dakujem! Vzdy potesi pochvala ;-)
Vidim ze mas kvalitny turecky jogurt. Chvalim vyber
;-)
Vašu fotografiu sme otočili do správnej polohy.