prazdny

Rezance s paradajkami a hrebenatkou

Cestoviny

Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....

prazdny

Tsukemen

Hlavné jedlá

Je to taký obrátený ramen. Rezance nie sú v polievke, ale máčajú sa v hustejšej a chuťovo výraznej omáčke...

prazdny

Cupcakes so zajačími uškami

Dezerty

Pre veselú Veľkú noc budú tieto mafiny so zajačími uškami ako stvorené.

prazdny

Rýchly ovsený koláčik

Koláče

Rýchly koláčik na poobedie alebo raňajky.

prazdny

Zelerová nátierka

Olovrant

10 porcií. čas prípravy 30. min.

prazdny

Smažený haring

Večera

Z haringov odrežeme hlavy, vyberieme kosti, kožu a mäso naplníme pokrájanou slaninou a kyslou uhorkou. Zvinieme...

prazdny

K.O štrúdľa

Koláče

Zmiesame si suroviny miesime pomerne dost dlho ak sa nam zda ze staci tak este aspon 5...

prazdny

Topinaburový krém

Bezmäsité jedlá

Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

prazdny

Kheer brûlée

Dezerty

Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie....

prazdny

Cukrované placky

Koláče

Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...

prazdny

Encián v lístkovom ceste ako tekvička

Bezmäsité jedlá

Tak takto vyzeral náš dnešný obed. Encián v lístkovom ceste a hranolky.

prazdny

Rybacie filé na zemiakoch

Hlavné jedlá

Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...

prazdny

Ryžový šalát s harissa cuketou

Bezmäsité jedlá

Dva typy ryže uvarte podľa návodu na obale.

prazdny

Cukety plnené dubáčikmi

Bezmäsité jedlá

Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

prazdny

Kofty z teľacieho mäsa

Hlavné jedlá

K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...

prazdny

Rump steak ako ho mám rád ja

Hovädzie mäso

Rump steak si necháme zohriať na izbovú teplotu. Okorením ho a polejem troškou oleja. Necháme...

prazdny

Smotanové tortičky s údeným pstruhom

Slané chuťovky

Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...

prazdny

Malinový koktail so šumovým vínom

Nápoje

Novoročný prípitok si zaslúži niečo extra. Vyskúšajte tento malinový koktail na báze sektu.

prazdny

Kuracie mäso v mandľovej košieľke

Kuracie mäso

tento mán od mojej tety a krstnej.

prazdny

Bôbová polievka so špekáčikmi

Večera

Prvýkrát som kúpila bôb pred rokmi od súkromného pestovateľa na trhoch. Nechala som sa od neho poučiť, ako ho variť a čo s ním....

prazdny

Špagetová tekvica zapekaná s párkami

Hlavné jedlá

Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

prazdny

Karfiol s tebi knedličkami

Bezmäsité jedlá

Vařený květák s tebi knedlíčkama.

prazdny

Cuketové muffiny s kukuričnou múkou

Bezmäsité jedlá

Cuketu nastrúhame najemno, osolíme a necháme odstáť 10 minút, aby pustila vodu.

prazdny

Krémová zelerová polievka s toustovými hriankami

Bezmäsité jedlá

Príjemnou chuťou prekvapila zelerová polievka aj tých, čo neľubia zeler.

prazdny

Bublanina od Katie zo špaldovej múky - zmenená pre HIT

Koláče

Prepeličie vajíčka, vanilkový cukor a trstinový cukor vymiešame do penista. Postupne primiešame olej, mlieko...

prazdny

Grilované sardinky z Madeiry

Hlavné jedlá

Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...

prazdny

Čokoládové košíčky s višňami

Dezerty

Rýchly dezert len z troch surovín. Do hrnca dáme čokoládu a maslo a necháme roztopiť na...

prazdny

Zeleninový šalát s rybičkami

Večera

Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?

prazdny

Bezlepkové plnené listy

Slané chuťovky

Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.

prazdny

Hroznový želé jogurtovec

Torty

Nepoužila som žiadny cukor, lebo piškóty, galaretky aj hrozno sú sladké dosť.

prazdny

Jelenčeky s arašidovým maslom

Dezerty

Cookies sú najlepšie čerstvé, nie je to typ vianočného pečiva, ktoré vydrží niekoľko týždňov.