Žemľovka

3sandra3 - fotka3sandra3, 1. septembra 2010

Suroviny

12 ks
800-1000 g
1 l
50 g
50 g
3 PL
4 ks
3 PL
2 ks
250 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Rohlíky nakrájame na kolieska, mlieko zohrejeme, horúcim -nie prevareným- mliekom zalejeme rohlíky, a pomiešame, aby sa všetky napili. Necháme trochu vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si vymiešame maslo s prášk.cukrom, pridáme žltky. Dobre vymiešame. Pridáme k rohlíkom. Hneď pridáme aj nastrúhané jabĺká, 3 lyžice kryšt.cukru, škoricu, 1 škoricový cukor. Mixérom vyšľaháme bielky. Pridáme do hmoty. Zamiešame. Polovicu hmoty dáme na pekáč, ktorý je vymastený , vysypaný strúhankou, na hmotu dáme tvaroh a hrozienka. Dáme druhú časť hmoty, vrch posypeme škoricovým cukrom a pečieme v el.rúre na 180-200 st.C približne 35-45 minút. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

lidia3
Ja robim tuto žemlovku tak že rožky pozdlžne rozrežem a spodne časti idu na spodok a vrchné na vrch je to pekne aj na vzhľad.
tetuska
robievam týmto spôsobom, ale premiešam len s jablkami. Rožky nakrájaš a namočíš hneď, je to tam napísané. Táto žemľovka je vynikajúca aj studená, vidno rez rožkov...
liba
Ja robím túto žemlovku z vianočky,suroviny dávam tie isté ako je v recepte len menej cukru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia