Medová torta
Medová torta

Veľkonočné maxi vajce fotorecept

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 12. apríla 2022
Veľkonočné maxi vajce (fotorecept)
Foto: Shutterstock

Jednoduchá a efektná torta z medového cesta plnená výborným krémom z mascarpone, zdobená snehovými pusinkami a ovocím.

60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
200 g
3 ČL
2 ČL
80 g
175 g
670 g
Krém:
750 g
250 ml (33 %)
2 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom, perníkovým korením a so sódou bikarbónou do nadýchanej peny. Postavíme nad vodný kúpeľ, pridáme med, nakrájané maslo a miešame, kým sa cukor aj maslo rozpustia. Za stáleho miešania necháme vychladnúť a primiešame preosiatu múku. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na pol hodiny do chladničky.

    Veľkonočné maxi vajce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na hrúbku asi pol centimetra.

    Veľkonočné maxi vajce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou papierovej šablóny z cesta vyrežeme dve rovnako veľké vajíčka. Zo zvyšného cesta povykrajujeme veľkonočné keksíky. Preložíme aj s papierom na pečenie na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.

    Veľkonočné maxi vajce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém: Do väčšej misy dáme mascarpone, smotanu a preosiaty práškový cukor. Ingrediencie vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou.

    Veľkonočné maxi vajce (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na jeden upečený a vychladnutý korpus nastriekame vedľa seba rovnomerne kopčeky krému. Prikryjeme druhým korpusom a kopčekmi krému ozdobíme aj vrch torty. Nakoniec naaranžujeme bobuľové ovocie, pusinky a cukrové ozdoby.

    Veľkonočné maxi vajce (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu