Veľkonočné maxi vajce fotorecept
mesačník Varecha, 12. apríla 2022
Foto: Shutterstock
Jednoduchá a efektná torta z medového cesta plnená výborným krémom z mascarpone, zdobená snehovými pusinkami a ovocím.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom, perníkovým korením a so sódou bikarbónou do nadýchanej peny. Postavíme nad vodný kúpeľ, pridáme med, nakrájané maslo a miešame, kým sa cukor aj maslo rozpustia. Za stáleho miešania necháme vychladnúť a primiešame preosiatu múku. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na pol hodiny do chladničky.
-
2
Cesto rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na hrúbku asi pol centimetra.
-
3
Pomocou papierovej šablóny z cesta vyrežeme dve rovnako veľké vajíčka. Zo zvyšného cesta povykrajujeme veľkonočné keksíky. Preložíme aj s papierom na pečenie na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
-
4
Krém: Do väčšej misy dáme mascarpone, smotanu a preosiaty práškový cukor. Ingrediencie vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou.
-
5
Na jeden upečený a vychladnutý korpus nastriekame vedľa seba rovnomerne kopčeky krému. Prikryjeme druhým korpusom a kopčekmi krému ozdobíme aj vrch torty. Nakoniec naaranžujeme bobuľové ovocie, pusinky a cukrové ozdoby.
Diskusia k receptu