
Tagliatelle so syrovo-hubovou omáčkou
Tento recept bol vytvorený narýchlo, pretože som si potrebovala spraviť niečo rýchle, chutné a hlavne...

Kokosová roláda
Žĺtky oddelíme od bielok. Žĺtky vyšlaháme s cukorm do peny. Primiešame k nim olej, ...

Bravčový koriandrový hamburger
Mäso pomelieme, dáme do misky, pridáme soľ, kajenské korenie, koriander, nakrájanú cibuľu...

Banánové lievance
Banány ako také mi moc nechutia ale ako prísada do tepelne upravených jedál, prípadne studených zákuskov...

Jarná pomazánka
Jarná pomazánka a lá kedykolvek kdekolvek. Tuto pomazánku ma naučila moja svokruša... Je výborná a hodí...

Kapustová ryža na indický spôsob
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....

Špenátové halušky s nivovou omáčkou
Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto.

Tofu nátierka s kápiou
... alebo ako moja ratolesť prvý krát zjedla tofu :) ... inšpirácia je z knižky od MUDr....

Splynutie chutí
Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia...

Veľkonočný koláč „pascha“
Sladký biely koláč s hrozienkami, ktorý sa pripravuje na Veľkú Noc s ostatnými veľkonočnými jedlami...

Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi
Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som podávala k nedeľnému obedu...

Šalát z cestovín risini
Risini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné....

Jednoduchá paella s morskými plodmi
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Čo môže pripomenúť príjemnú dovolenku v Španielsku viac, ako čerstvá a voňavá paella?...

Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa...

Čachtické rezy
prepisujem svoje recepty takže budem ich postupne pridávať a u niektorých nebudem uvádzať odklial ich mám ...

Guľky s Amarettom bez múky a cukru
Skúšam recepty z knihy Sladkosti bez výčitiek :) veľmi príjemná, horká chuť.

Dubákový tanier z Bordeaux
Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...

Horolezecké keksy
Tento recept som našla v jednej detskej kuchárke a je veľmi jednoduchý. P. S. Čokoládu...

Torta pre vnučku bezlepková
Vnučka má narodeniny a chcela aspoň maličkú tortičku tak som jej urobila takúto. Rada češe a...

Srnčí chrbát s batatovým gratinom
Na vyhriatej panvici s olejom osmažíme srnčí chrbát zo všetkých strán. Do panvice pridáme tymian, strúčik...

Nepečený tekvicový koláč
Všetky ingrediencie na korpus dáme do mixéra a rozmixujeme kým nezískame lepkavú hmotu, ktorou vystelieme dno...