Foto: elekra
Z kurčaťa sa u nás vždy najskôr minú krídielká..... Tak som ich dnes jednoducho vysmažila a najedli sme sa ich do sýtosti.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie krídielká si umyjem a očistím,
-
2
preložím do trojuholníka
-
3
a nasolím.
-
4
Takto pripravené krídielká obaľujem v klasickom trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka s mliekom a štipou soli a strúhanka).
-
5
Tentoraz som do strúhanky pridala kukuričnú múku.
-
6
Na panvicu si nachystám olej na vysmážanie. Pridám aj trochu bravčovej masti.
-
7
Obalené krídielká pomaly vysmážam na rozohriatom tuku.
-
8
Vysmažené krídielká nechám odkvapkať na kuchynskej servíte.
-
9
Podávam s varenými omastenými zemiakmi a mrkvovým šalátom.
Diskusia k receptu