Vysmážané kuracie krídielká fotorecept

elekra - fotkaelekra, 4. marca 2012
Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept)
Foto: elekra

Z kurčaťa sa u nás vždy najskôr minú krídielká..... Tak som ich dnes jednoducho vysmažila a najedli sme sa ich do sýtosti.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4 kg
2 ks
4 lyžice
4-5 lyžíc
2 lyžice
1 dcl




Postup

  1. 1

    Kuracie krídielká si umyjem a očistím,

    Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    preložím do trojuholníka

    Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a nasolím.

    Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravené krídielká obaľujem v klasickom trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka s mliekom a štipou soli a strúhanka).

    Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tentoraz som do strúhanky pridala kukuričnú múku.

    Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu si nachystám olej na vysmážanie. Pridám aj trochu bravčovej masti.

    Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obalené krídielká pomaly vysmážam na rozohriatom tuku.

    Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vysmažené krídielká nechám odkvapkať na kuchynskej servíte.

    Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávam s varenými omastenými zemiakmi a mrkvovým šalátom.

    Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

marianne69
...to je asi jedina cast z kurata co zjem,pecene,vyprazane,grilovane,co doma velmi vitaju,lebo oni kuratka zase velmi radi,vyzera to chutne...
matata1
@elekra mňam, krídelká sú aj u nás na 1. mieste. To zloženie do trojuholníka sa mi páči, vyzerajú veľmi pekne. Aj tá kukuričná múka v strúhanke je zaujímavá. Nabudúce vyskúšam.
mamatata2
Mám rada krídelká na akýkoľvek spôsob, to zloženie je super nápad.
sjuz
tiež milujem krídla, ako malá som jedla len krídla, tam bolo najmenej mäsa..:)) Ja krídla odkožujem pred vysmážaním...
milamila
krídielka mám rada na akýkoľvek spôsob ale najradšej vyprážané a pod kožu dám kúsky kuracej pečienky, vrátim sa ešte k príspevku ktorý ste dala k receptu kyslá polievka z lúskovej fazuľky, písala ste že fazuľku zavárate, ja som tiež určite roky zavárala ale neviem prečo po čase mi začala kvasiť, mohla by som poprosiť recept - návod ako zavárate fazuľku Vy? Ďakujem
likalu
Vynikajúce krídelká. Ja tiež dávam do záhybu pečienku a tak upravím do trojuholníka. Tá pečienka, aj krídelko nemajú chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia