Argentínsky steak na pálivej čokoláde

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
Argentínsky steak na pálivej čokoláde
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájame pekné steaky z očistenej sviečkovice. Na rozpálenom grile ich grilujeme 5 minút z každej strany. Následne ich osolíme a okoreníme a ďalej dopekáme v rozpálenej rúre 15 až 20 minút.

  2. 2

    Na panvičke zohrejeme šľahačku, v ktorej voľne necháme rozpustiť čokoládu. Pridáme najemno nakrájané čili papričky.

  3. 3

    Na tanier dáme omáčku, na ktorú uložíme steak. Pokvapkáme olivovým olejom a môžeme použiť najemno nakrájané čili papričky na dekoráciu.

Diskusia k receptu

1zdenko
Wow, tak to vyzera very interesting. Urcite to vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia