Argentínsky steak na pálivej čokoláde
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame pekné steaky z očistenej sviečkovice. Na rozpálenom grile ich grilujeme 5 minút z každej strany. Následne ich osolíme a okoreníme a ďalej dopekáme v rozpálenej rúre 15 až 20 minút.
- 2
Na panvičke zohrejeme šľahačku, v ktorej voľne necháme rozpustiť čokoládu. Pridáme najemno nakrájané čili papričky.
- 3
Na tanier dáme omáčku, na ktorú uložíme steak. Pokvapkáme olivovým olejom a môžeme použiť najemno nakrájané čili papričky na dekoráciu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu