Rýchly a ľahký jablkový koláč bez lepku
Foto: novalim
Máte chuť na niečo dobré, ku kávičke, s čím nebudete mať veľa práce? Presne taký je náš dnešný rýchly a ľahký jablkový koláč bez Zobraziť celý popisMáte chuť na niečo dobré, ku kávičke, s čím nebudete mať veľa práce? Presne taký je náš dnešný rýchly a ľahký jablkový koláč bez lepku. Prekvapí vás, aký je jednoduchý. Jeho základom sú jablká a Novalim bezlepková strúhanka. Raz dva ho máte hotový a keď ho ochutnáte, tak vám bude jasné, že ste ho nepiekli naposledy. Vyskúšate?
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 ks (väčšie) |
|
1 bal. |
|
2 hrste |
|
1,5 šálky |
|
0,5 šálky (nemusí byť) |
|
0,5 bal. |
|
0,75 šálky |
|
250 g (tuhé) |
|
Postup
-
1
Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Navrstvíme ich do väčšej hlbšej zapekacej misy.
- 2
Posypeme ich škoricovým cukrom a nahrubo nasekanými orechami. Zľahka premiešame.
- 3
Vo väčšej mise zmiešame strúhanku, PROMIX T, kypriaci prášok, hnedý cukor a zmes rovnomerne nasypeme na jablká.
- 4
Vrch pokryjeme tenkými plátkami masla, ktoré ukladáme tesne vedľa seba na celý povrch.
- 5
Pečieme na 200 stupňoch Celzia cca 20 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka.
- 6
Podávame teplé s brusnicovým alebo ríbezľovým lekvárom, kopčekom čerstvej šľahačky a mätovým lístkom na ozdobenie.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu