Jablkový koláč
Jablkový koláč

Rýchly a ľahký jablkový koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, 29. mája 2018. Komerčný recept.
Rýchly a ľahký jablkový koláč bez lepku
Foto: novalim

Máte chuť na niečo dobré, ku kávičke, s čím nebudete mať veľa práce? Presne taký je náš dnešný rýchly a ľahký jablkový koláč bez lepku. Prekvapí vás, aký je jednoduchý. Jeho základom sú jablká a Novalim bezlepková strúhanka. Raz dva ho máte hotový a keď ho ochutnáte, tak vám bude jasné, že ste ho nepiekli naposledy. Vyskúšate?

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks (väčšie)
1 bal.
2 hrste
1,5 šálky
0,5 šálky (nemusí byť)
0,5 bal.
0,75 šálky
250 g (tuhé)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Navrstvíme ich do väčšej hlbšej zapekacej misy.

  2. 2

    Posypeme ich škoricovým cukrom a nahrubo nasekanými orechami. Zľahka premiešame.

  3. 3

    Vo väčšej mise zmiešame strúhanku, PROMIX T, kypriaci prášok, hnedý cukor a zmes rovnomerne nasypeme na jablká.

  4. 4

    Vrch pokryjeme tenkými plátkami masla, ktoré ukladáme tesne vedľa seba na celý povrch.

  5. 5

    Pečieme na 200 stupňoch Celzia cca 20 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka.

  6. 6

    Podávame teplé s brusnicovým alebo ríbezľovým ​​lekvárom, kopčekom čerstvej šľahačky a mätovým lístkom na ozdobenie.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: