Orechové štangle s cukrovou polevou

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 11. apríla 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Orechové štangle s cukrovou polevouFoto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
20 min
príprava
25 min
na 130 °C

Suroviny

Cesto:
250 g mleté
250 g
1 ks
Poleva:
160 g
1 ks
z 1/2 citróna
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pomleté orechy zmiešame s cukrom a vajcom, vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na doske posypanej cukrom na hrúbku 3 mm.

  2. 2

    Poleva: Bielok vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou dohladka.

  3. 3

    Cesto nakrájame na tyčinky, potrieme ich polevou a kladieme na vymastený plech. Sušíme v rúre pri 130 °C približne 25 minút, kým poleva nestvrdne.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist