Orechové štangle s cukrovou polevou
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 11. apríla 2019
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 11. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 130 °C
na 130 °C
Postup
-
1
Pomleté orechy zmiešame s cukrom a vajcom, vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na doske posypanej cukrom na hrúbku 3 mm.
- 2
Poleva: Bielok vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou dohladka.
- 3
Cesto nakrájame na tyčinky, potrieme ich polevou a kladieme na vymastený plech. Sušíme v rúre pri 130 °C približne 25 minút, kým poleva nestvrdne.
Tiež tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu