Orechové tyčinky
Orechové tyčinky

Orechové štangle s cukrovou polevou

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 11. apríla 2019
Orechové štangle s cukrovou polevou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 130 °C

Suroviny

Cesto:
250 g mleté
250 g
1 ks
Poleva:
160 g
1 ks
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Pomleté orechy zmiešame s cukrom a vajcom, vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na doske posypanej cukrom na hrúbku 3 mm.

  2. 2

    Poleva: Bielok vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou dohladka.

  3. 3

    Cesto nakrájame na tyčinky, potrieme ich polevou a kladieme na vymastený plech. Sušíme v rúre pri 130 °C približne 25 minút, kým poleva nestvrdne.

Diskusia k receptu

roxanne
V 10 porciách tohto koláča je vyše 400g cukru. Naozaj je to niečo zdravšie? Aspoň trochu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia