Tvarohový dezert
Tvarohový dezert

Nepečený tvarohový dezert fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. mája 2018
Nepečený tvarohový dezert (fotorecept)
Foto: Olinecka

V týchto dňoch príjemné osvieženie.

6
porcií
30-40 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 ml
1 bal.
1 bal. (potravinárska číra)
2 PL
3 PL
1/2 konzervy
podľa potreby
 (alebo iné zdobenie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na dezert.

    Nepečený tvarohový dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa návodu si pripravíme želatínu. Tvaroh , práškový cukor spolu vymiešame, taktiež vyšľaháme šľahačku so stužovačom do tuha.

    Nepečený tvarohový dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tvarohovo-šľahačkovej zmesi vmiešame želatínu tak, aby sa spojila a neurobili sa hrčky. Preto do želatíny dáme 1-2 PL tvarohu a vymiešame do hladka pridáme po lyžiciach šľahačku .Tvarohovo šľahačkovú zmes rozdelíme na dve polovice do jednej pridáme kakao.

    Nepečený tvarohový dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si hrnčeky a malé poháriky aspoň 6 ks.

    Nepečený tvarohový dezert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pohare trocha vypláchneme studenou vodou, to preto, aby sa nám dezert lepšie vybral z pohára. Do pohárov dáme 2-3 PL tvarohovo kakaovu zmes, do stredu vložíme malý pohárik.Odložíme do chladničky stuhnúť na 1 hodinu.

    Nepečený tvarohový dezert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Salko som si uvarila deň predtým 1 1/2 , aby bolo trochu tekuté. Z chladničky vyberieme poháre a otáčavym pohybom pomaly vyberieme malé poháriky. Do otvorov nalejeme Salko.

    Nepečený tvarohový dezert (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch dáme piškótu a svetlú tvarohovú zmes, uhladíme. Dame do chladničky stuhnúť na 1 hodinu.

    Nepečený tvarohový dezert (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po stuhnutí vyklopíme a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobru chuť.

Diskusia k receptu

pivonka
To sa mi páči, môjmu vnukovi by som sa zavďačila. Určite príležitostne spravím.
haji
Oh, takové Salkové rybníčky jsou zajímavé - příjemná nepečená a rychlá dobrota!
zolik
Velmi zaujimavy technologicky postup. Salko vymenim za husty vajecny konak a prizdobim, ako ty, kyselkavymi polozmrznutymi malinami. Odkladam na horuce letne dni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia