Nepečený tvarohový dezert fotorecept
Foto: Olinecka
V týchto dňoch príjemné osvieženie.
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. (potravinárska číra) |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1/2 konzervy |
|
podľa potreby |
|
(alebo iné zdobenie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na dezert.
-
2
Podľa návodu si pripravíme želatínu. Tvaroh , práškový cukor spolu vymiešame, taktiež vyšľaháme šľahačku so stužovačom do tuha.
-
3
Do tvarohovo-šľahačkovej zmesi vmiešame želatínu tak, aby sa spojila a neurobili sa hrčky. Preto do želatíny dáme 1-2 PL tvarohu a vymiešame do hladka pridáme po lyžiciach šľahačku .Tvarohovo šľahačkovú zmes rozdelíme na dve polovice do jednej pridáme kakao.
-
4
Pripravíme si hrnčeky a malé poháriky aspoň 6 ks.
-
5
Pohare trocha vypláchneme studenou vodou, to preto, aby sa nám dezert lepšie vybral z pohára. Do pohárov dáme 2-3 PL tvarohovo kakaovu zmes, do stredu vložíme malý pohárik.Odložíme do chladničky stuhnúť na 1 hodinu.
-
6
Salko som si uvarila deň predtým 1 1/2 , aby bolo trochu tekuté. Z chladničky vyberieme poháre a otáčavym pohybom pomaly vyberieme malé poháriky. Do otvorov nalejeme Salko.
-
7
Na vrch dáme piškótu a svetlú tvarohovú zmes, uhladíme. Dame do chladničky stuhnúť na 1 hodinu.
-
8
Po stuhnutí vyklopíme a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobru chuť.
Diskusia k receptu