
Čokoládové muffiny
Tieto muffiny sú moje naj !!! :) Je to recept od mojej tety. Vyskúšala som už...

Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...

Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

Špenátové halušky so syrom
Špenát (ja používam mrazený) rozmrazíme a vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme oba druhy múky, vajcia, ...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Brownies zo sladkých zemiakov
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Mandľovú múku nasypeme do veľkej misy spolu s mletými vlašskými orechmi,...

Jednoduchý grankový koláč s čokoládovou polevou
V mise zmiešame všetky suché prísady: múka + prášok do pečiva + cukor + Granko + štipka...

Syrový monkey bread s bylinkami
Výborný namiesto chleba ku polievkam alebo na stol ako príloha k obloženej mise.

Špagety s kuracím mäsom a smotanovými paradajkami
Tento receptík robievam už poriadne dlho a patrí k mojim najobľúbenejším. Vyskúšajte! Určite si tieto špagetky...

Daigaku imo s medom
Ide o sladké zemiaky s medom a sezamom, veľmi rýchle a dobré jedlo. Recept je...

Krémová mrkvová polievka
Na oleji orestuješ pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáš očistenú pokrájanú mkrvu a trošku soli, restuješ...

Sušené paradajky
Je sezóna rajčín. Sušíte alebo rozvárate? Ja suším. Musím si ale kúpiť výkonnejšiu sušičku...

Obilná kukuričná kaša
Veľmi ľahký a chutný recept na raňajky, ktorý naštartuje váš metabolizmus už z rána :-)

Slaný trhanec bez lepku
Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako...

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Fazuľová kapustnica
Recept som vytvorila spojením klasického receptu na kapustnicu a chuti uvariť vegetariánsky variant kapustnice.

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Slimáci na úteku
Nevedela som aký názov mám dať týmto slimákom, preto som sa rozhodla dať zábavný názov...

Jablkový nákyp trochu inak
Recept mám z jedného časopisu, trochu som sa obávala aký bude výsledok ale stálo to za vyskúšanie,...

Zapekané mušličky
Cestoviny (mušlicky) dáme variť. Medzitým na olivovom oleji opražíme cibuľu, cesnak pór, pridáme hrášok,...

Morka s gaštanovou plnkou
Morku dobre umyjeme, prípadne dočistíme. Slaninu pokrájame na kocky, teľacie a bravčové mäso pomelieme...

Maxi Oreo sušienka
Všetky suroviny na cesto si zmiešame a odložíme na chladné miesto cca 2hod.

Streetstyle toast
Komerčný recept<br /> Toast špeciálne navrhnutý tak, aby padol do jednej ruky a obstál v mestskom ruchu....

Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.

Kysnuté - 3 druhy - jedno cesto
Minul sa nám chlebík šla som piecť a vyskúšala som aj tak trochu iné. Ale cesto je...

Vločkový koláč s čučoriedkami
Na troche masla opražíme polovicu vločiek (200 g) na stredne miernom ohni. Mali by byť jemne...

,,Őrségi,, pohánkové pagáče
V časoch, keď som po nočnej službe cestovala 80 km domov, v potravinách pri stanici...

Karí-makovo-sezamové slané štangličky
Sľúbila som, že sem ešte pred sviatkami pridám jeden zaujímavý recept... je to slané pečivo vhodné...

Kuracie à la Butter chicken - India
V poslednom čase ma inšpirovala indická kuchyňa, tak som skúsila pripraviť klasiku - Butter chicken...