Muffiny od Nigelly
Foto: Borkabb
Jednoduché muffiny.
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Sypké suroviny: | |
250 g |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
1 bal. |
|
175 g |
|
2 PL |
|
150 g (nasekaná na kúsky) |
|
Mokré suroviny: | |
250 ml |
|
90 ml |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zvlášť zmiešame všetky sypké a zvlášť všetky mokré suroviny.
- 2
Tekutú zmes ručne zamiešame do suchej zmesi. Cesto necháme trochu hrudkovité.
- 3
Cestom naplníme 16 veľkých košíčkov (alebo 22 menších silikónových košíčkov) do 3/4. Navrch podľa sezóny alebo chuti dáme kúsky čokolády, oriešky, hrozienka, čučoriedky, čerešne...
- 4
Pečieme na 200 °C 20 minút alebo s horúcim vzduchom na 170 °C 15-20 minút.
Tiež Čokoládové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu