Obilná kukuričná kaša

tanya5 - fotkatanya5, 22. januára 2015
Obilná kukuričná kaša
Foto: tanya5

Veľmi ľahký a chutný recept na raňajky, ktorý naštartuje váš metabolizmus už z rána :-)

1
porcia
12 minút
príprava

Suroviny

3 PL
100 ml
1/2 ks
1 hrsť
100 ml




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť 100 ml vody a 100 ml kokosového mlieka (môzete použiť hoci jaké mlieko), varíme približne do 50 °C .

  2. 2

    Do hlbokej misky si nasypeme 3 PL kukuričnej zmesi a zalejeme tekutinou. Zamiešame a necháme odstáť(cca 5min.) kým zmes nenaberie správnu konzistenciu.

    Obilná kukuričná kaša - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch posypeme nastrúhaným jablkom, škoricou a nasekanými orechami a pridáme umelé sladidlo. Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

tanya5
@marcel83 ja si tento pokrm robim uz dlhu dobu a este nic také ma nechytilo po nom ;)
evanaaa
To je detská kaša? A z kukuričnej múky by nešla? Ja si občas robím inst. obilninovú kašu, niekedy zmiešam aj s ryžovou. Dnes som dokonca v Kauflande objavila aj kokosové mlieko, aj zmiešané s ryžovým a aj mandlové, mala by som vyskúšať.
@marcel83 , čo to máš za črevá? Už minule si na nejaký recept písal niečo podobné, že by to naštartovalo tvoje črevá :) Čo to máš za štartér....? :)
1x safran
evanaaa
@afataga , pravdu máš, nie je zdravé ale ak by si iné sladidlo nemohla, tak ako? A nemusí byť zrovna "umelé", čiže vyrobené chem. procesom, sú aj iné, prírodné. Ja ich obmieňam, keďže mávam chuť aj na sladké, tak nejako to musím riešiť.
tanya5
@afataga po pravde ja ani to umele sladidlo nepouzivam , ale stále si myslim ze je to zdravsie ako cukor
afataga
tak ked ho nepouzivas, nemala si ho davat do surovin, ked uz, tak skor nejake prirodnu nahradu cukru, isto nie chemicku
marcel83
@evanaaa To mas ako ked das kralikom dateliny a napit vody :) Skusala si kombinaciu cerstve ceresne zapit mliekom? Taketo "kasicky" radsej rano nahradim 10dkg tresky, troska lososoveho a k tomu anglicky rozok. ;)
tanya5
@marcel83 Vasa varianta ranajok znie sice chutne no nepride mi to najzdravsi sposob ako zacat den, toto jedlo je velmi lahke a lahko stravitelne, mozno na pohlad nevypada bohvie ako ale ja naozaj lahodne hlavne ak clovek rano ide cvicit
marcel83
Ja chodim rano obvykle do prace, nie cvicit. Mozno preto ten rozdielny jedalnicek....
brambora
@tanya5 ked chces nastartovat organizmus z rana alebo ako pises, ides cvicit, co takto si dat vlocky s horucou vodou alebo trocha kalorickejsie s mliekom ci jogurtom, nakrajat do toho ovocie??? urcite lepsie ako toto, predavaju to detom lebo sa z toho krasne pribera ;) to si si rovno mohla krupicovu kasu spravit... ale nic v zlom...
jozefj
Marcel83 Vaše komenty sú veľmi múdre. Odborník sa nezaprie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia