
Hovädzie predné na marhuliach - Barónov tanier
Tento recept mám od svojho otca a on to mal od svojej mamy, ktorá ho...

Teľacina na provensálsky spôsob
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra",...

Cukina na rýchlo
Tento recept som objavila niekde na nete, patrí do talianskej kuchyne. V lete som ho...

Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.

Kuracie soté na víne
Tento recept som si akosi pospájala z viacerých a zopár vecí tam povymýšľala. Varenie ma veľmi...

Kuracie stehná s fazuľou
Veľmi zdravé jedlo :-) , lebo obsahuje hydinu i strukovinu. Zdravý spôsob prípravy - dusenie....

Francúzsky cibuľový koláč (Pissaladiére)
Cesto pripravíme tak, že droždie vymiešame v 125 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste...

Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou
Toto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší...

Zemiakové lokše s hubovým tofu
Dnes som natrafila v skrinke na sušené huby. neminuli sa na Vianoce, ako som plánovala....

Kačacie prsia na pomarančoch
Dnešný veľmi chutný obed som urobila podľa receptu Lacibácsiho z ATV... veľmi chutné kačacie prsíčka.

Hovädzí krk na keli a paprike
Jedlo vzniklo tak, že som použila suroviny z chladničky, ktoré sa mi nikde inde nehodili:)

Plnená paprika s ryžou a šošovicou
Áno, verejne priznávam, som závislá na šošovici a jedlách podobných indickej kuchyni :D toto je...

Placka z mletého mäsa, syra a vajíčok
Toto jedlo môžete podávať ako raňajky , no namiesto mletého mäsa môžete použiť napríklad šunku(najzdravšia varianta je...

Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami
Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....

Azu z diviaka na tatranský spôsob
Dobre odležané mäso pokrájame na hrubšie rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potom pokrájame...

Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...

Mozaika Podmanických rytierov
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho...

Rýchla cuketka k čomukoľvek
Jednoduchý recept ktorý môže slúžiť ako príloha k mäsku, rybke alebo dokonca k iným...

Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami
Jar je tu... a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo...

Kuracia kalorická roláda
ospravedlňujem sa za esteticky nie veľmi vydarenú fotku ... no nedalo sa :) :) :) proste...

Ragú zo špargle
Robila som ho ešte pred Veľkou nocou, no nebol čas pridať, tak dobieham, ide...

Karfiol po rímsky
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...

Berberská omeleta v tajinu
Jedna z variant marocké, velimi oblíbené snídaně a nejen snídaně.

Penne so zeleninou na smotane
Bola som v reštaurácii a toto jedlo som si dala... veľmi mi chutilo, tak som to...

Mäsová polievka soľanka
Nadrobno pokrájanú cibuľu dáme do roztopeného masla. Bravčové mäso pokrájame na drobné kúsky, rovnako aj...

Prírodné rezne talianske
Očistené bravčové stehno narežeme na rezne, opečieme sprudka na oleji a preložíme na tanier. Do oleja dáme...

Hovädzí perkelt Iowa s maslovými nokerdľami
Staré všeobecne na našom krásnom Slovensku známe, teda okrem halušiek, „každá chižka inakša variška“, ...