Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom
Toto ľahké sezónne jedlo, ktoré majú v ponuke aj v mojej obľúbenej reštaurácii, som doma...
Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste...
Kuracie rezance po indicky
Mäso nakrájame na rezance, prudko opečieme na oleji, osolíme, okoreníme karí korením, podlejeme trochou vody a podusíme....
Vestfálska dusenina
V priebehu rokov sa táto výdatná polievka varila na mnoho rôznych spôsobov. Polievka mi neprišla na...
Segedín narýchlo
Ked sa chcete rýchlo a kvalitne napapať, je tu návod na rýchly segedín. Stačí mať...
Jelení guláš Branisko
Jelenie mäso nakrájame na porcie. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, na masti opražíme. Pridáme paradajkový pretlak, mletú...
Losos, ako ho zbožňujú synovia Wandy Adamík Hrycovej
Energická filmová producentka nerada trávi veľa času pri varení. Prezradila nám jeden zo svojich rýchlych receptov...
Hliva ustricová na póre a kapii
Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...
Chudnutie s Varechou 6. deň
Prinášame vám ďalší celodenný jedálniček, ktorý by vám mohol pomôcť v zhadzovaní prebytočných kilogramov.
Zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v celosti v šupke. Po vychladnutí očistíme a pokrájame na menšie kúsky a dáme bokom....
Severoafrické dusene kurča
Zase jedno chutne a zdrave jedlo od Eat Smarter. Toto jedlo je bohate na bielkoviny, niacin...
Kuracina s príchuťou exotiky
Včera som robila poriadky v chladničke a opäť prinášam recept na spôsob "čo dom dal a fantázia...
Zelená španielska paella
Tradičná španielska paella "nazeleno" s hráškom, špenátom, paprikou a paradajkami.
Kuracie krídla v rímskom hrnci
Pečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou... ozaj a toto ste vedeli? Kel...
Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...
Segedín
Na toto jedlo existuje veľké množstvo receptov, ten svoj vlastný má každá domácnosť. O pravosti...
Pohánka so špenátom a hubami
Ďalšia inšpirácia pre prípravu pohánky, viem, že nevyzerá veľmi fotogenicky, ale chuť stojí za...
Zemiaky s hubami ako príloha
Poznáte takéto zemiaky? Ja som si po dlhej dobe na ne včera spomenula. Varili sa v...
Kuracie stehná na oregane
Mám teraz pekné čerstvé oregano, tak som si povedal že kuracie stehná urobím na ňom...
Karfiol po rímsky
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...
Nátierka z cukety s mrkvou
Tento rok sa nám darí dopestovať cukety a tekvice. Tešila som sa na tekvicový prívarok...
Jordánska ryža
V oblasti blízkeho východu, najmä v arabských krajinách sa pripravuje ryža na rôzne spôsoby a veľmi...
Cestoviny s bielou fazuľou a mäsom
Natrafila som na krásnu bielu maslovú fazuľu a hoci som ešte nemala konkrétnu predstavu, čo z...
Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa...
Pečená paprika
tieto papriky robievam hlavne cez sezonu ked je vela paprik, taku chut som na to dostala, že...
Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....
Rúrový guláš
Rúrový guláš je u nás v rodine veľmi obľúbený, príprava je veľmi jednoduchá - pripraví sa...
Burger s chlebovníkom
Chlebovník (jackfruit) sa stáva čoraz viac populárnym práve vďaka svojej výnimočnej textúre v nezrelom štádiu pripomínajúcej vlákna...
Patizónovo - ryžový nákyp
Receptík na ďalšie využitie patizóna, veľmi chutnej zeleninky.
Krémové penne s bazalkou a morčacím mäsom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Medzitým si na olivovom oleji urestujeme morčacie mäso nakrájané na malé kúsky a keď dostane...
Polievka hrášková s mrkvou na kyslo
Začína úroda na záhradách, tak ju treba využiť. Na tieto letné dni sa hodí takáto...
Lečo pre medika z Torino
Týmto receptom sa pripájam k „Varecha-rkám“, ktoré na niektoré jedlá reagujú svojsky = tak toto môžem...