Letné brokolicové cestoviny

meow - fotkameow, 26. júla 2014
Letné brokolicové cestoviny
Foto: meow

Takže, v poslednej dobe sa snažím variť ľahko a trochu diétnejšie. Tento recept som si sama vymyslela. Milujem brokolicu a zatúžila som po nejakej Zobraziť celý popisTakže, v poslednej dobe sa snažím variť ľahko a trochu diétnejšie. Tento recept som si sama vymyslela. Milujem brokolicu a zatúžila som po nejakej zdravej krémovejšej omáčke na cestoviny, na čo je úplne super kokosové mlieko a tak vzniklo toto :) Omáčka je skôr sladšia a pomer cestovín a zeleniny si treba prispôsobiť, ja mám niekedy radšej viac zeleniny ako cestovín.

1
porcia
25 minút
príprava

Suroviny

75 g
2 PL
1/2
2 strúčiky
2 PL




Postup

  1. 1

    V osolenej vode si uvaríme cestoviny podľa ľubovôle, ja zvyknem celozrnné penne, ale rovnako dobré budú aj klasické špagety a podobne. Cestoviny scedíme, ja ich na sitku nenechávam dlho odkvapkávať, lebo potom sa mi zdajú suché.

  2. 2

    Pripravíme si omáčku. Na panvici roztopíme kokosové mlieko z konzervy (po pobyte v chladničke má maslovitú konzistenciu).

  3. 3

    Pridáme nasekanú cibuľku a neskaný cesnak, nemusí byť úplne na drobno, ak vám to nevadí. Cesnak podľa chuti, ja ho mám rada, tak dávam aj 4 strúčiky.

  4. 4

    Pridáme brokolicu, ja som ju predtým preliala na sitku vriacou vodou. Pridáme kukuricu a druhú PL kokosového mlieka. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Prikryjeme pokrývkou a dusíme, kým brokolica nezmäkne, môžeme podliať trochou vody.

  5. 5

    Tento krok je ľubovoľný, ak chceme, aby bola "omáčka" omáčkovitejšia, môžeme ju trochu pomixovať ponorným mixérom, ja som to nerobila.

  6. 6

    Naložíme na tanier cestoviny, na ne omáčku a papáme. Môžeme posypať strúhaným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia