Toum - cesnaková omáčka
Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.
Kôprový koláč s hlivou
Hlivu nakrájame a uvaríme v slanej vode spolu s rascou. Lístkové cesto rozvaľkáme a uložíme na...
Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou
Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...
Francúzske zemiaky
Bežné jedlo zo zemiakov na všedný deň, ale aj na celý víkend. Uvarím v sobotu...
Indonézska kuracia polievka
Soto Ayam, tradičná indonézska kuracia polievka s kurkumou, zázvorom a koreninami.
Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu.
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Quinoa sushi s lososom a špargľou
V tieto teplé dni asi nikomu veľmi nechutia horúce polievky…dobre padne dať si niečo na studeno...
Falošná husacia/kačacia pečeň
Recept sme našli v knihe od Jiřiny Stoklasovej: Přijďte k nám na večeři! V knihe ho uviedla...
Pórovo-zemiaková polievka
Na zahriatie aj zasýtenie je polievka dokonalým liekom. Naša jednoduchá krémová polievka z póru a zemiakov vám určite bude chutiť....
Pečené korenené kurča
Kurča prerežeme na polovicu. Múku zmiešame so soľou, paprikou, koreninami a nadrobno pokrájaným cesnakom...
Zelerovo-jablkový šalát
Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. To isté urobíme so zelerom.
Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...
Diplomatické taštičky
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...
Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...
Rybka s hráškovým pyré
Na panvici rozpustíme maslo a rybie plátky na ňom opečieme, osolíme a okoreníme.
Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...
Tvarohová nátierka s pažítkou, s rascou a s paprikou
Inšpirovala som sa receptom pôvodne z malej knihy 200 nátierok od E. Šafářovej, pridávam mnou...
Galantina z králíka
Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.
Chutné kysnuté slivkáče
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Medzitým si uvaríme náplň –...
Talianske drobné pečivo Baci di dama s vlašskými orechmi
Mleté orechy, múku a cukor dáme do hlbšej misky. Všetko spolu premiešame lyžicou a...
Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...
Buraczki s česnekovou omáčkou
Při výběru červené řepy, dbáme na to, aby bulvy byly nepoškozené, jinak nám při...
Zeleninový zázrak na chrípku
Rýchly recept na zeleninovú polievku, keď na človeka niečo lezie.
Fazuľový závin
Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v...
Zemiakový paprikáš
Slaninu nakrájame na malé kúsky, na miernom ohni ich opečieme, kým nevypustia tuk. Pridáme ...
Domáca tatárska omáčka
Chutná príloha k pečeným aj vyprážaným jedlám, to je fajnová „tatárka“. Nájdite si čas a...
Vitamínový kamarát
Najlepšie v šejkri zmiešame všetky uvedené suroviny a pripravený nápoj podávame vo vysokom pohári bez stopky.
Kuracie štvrte s dubákmi
Na prechádzke lesom so psom so našiel zopár dubákov možno posledná úroda. Tak som sa rozhodol...