Jemná piškótová roláda
Foto: lemonova
Ak ste fanúšikmi nedeľných koláčikov, ale po Vianociach túžite po niečom naozaj jednoduchom a ľahkom, táto jemná roláda je pre vás ideálna.
príprava
na 170 °C
Suroviny
60 g |
|
1 PL (alebo mandľová múka) |
|
1/2 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
4 ks |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
ľubovoľný |
|
Na posypanie papiera: | |
|
Postup
-
1
Múku, mandle, prášok do pečiva, vanilku, pomarančovú kôru a soľ si zmiešajte v jednej miske.
- 2
Oddeľte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte pevný sneh. Pridajte kryštálový a vanilkový cukor a ešte dobre vyšľahajte, aby bol sneh hladký a zanechával špičky.
- 3
Pridávajte opatrne jeden žĺtok po druhom a veľmi jemne ich postupne vmiešajte. Napokon tiež veľmi jemne pridajte preosiate suché ingrediencie a spojte na hladké jemné cesto.
- 4
Cesto rozotrite na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý si vymastíte maslom a vysypete krupicou, prípadne polohrubou múkou. Pečte pri teplote 170 - 175 °C asi 8 až 10 minút. Treba odskúšať špajľou. Na druhý väčší plech si medzitým pripravte čistý papier na pečenie, ktorý vysypete práškovým cukrom.
- 5
Ihneď po vytiahnutí cesta z rúry ho preložte na druhý plech, stiahnite pôvodný papier a jemne ho v pocukrovanom papieri stočte. Roládu môžete zabaliť navyše do utierky. Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu a potom ju už len stačí natrieť vaším obľúbeným džemom. Ja osobne mám najradšej šípkový alebo marhuľový. Dobrú chuť :-)
Tiež piškótová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Džem tam je, suchá nie je, to Vás môžem ubezpečiť :-)