Foto: 13juli
Tento koláč pečiem často , nie je veľmi náročný . Recept na cesto bol ako na bábovku ale plnku som si vymyslela a upravila Zobraziť celý popisTento koláč pečiem často , nie je veľmi náročný . Recept na cesto bol ako na bábovku ale plnku som si vymyslela a upravila aby chutila celej rodine. Výborný je teplý ale vtedy dosť plnka vyteká , tak ho máme radšej na raňajky s mliekom. Najradšej ho pečiem večer pri telke a medzi reklamami .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny podla poradia si dám do pekárničky a zapnem na program cesto.
-
2
Nenechám to cely čas kysnúť vyberiem to po hodine, stačí toľko kysnúť.
-
3
Potom si na dočtičke rozdelím cesto na tri bochníky
-
4
Každý bochník si rozvaľkám a naplním plnkou
-
5
Keď to mám skrútim si ich ako štrúdlu a všetky tri spletiem do vrkoča
-
6
Spleteny koláč dám späť do pekárničky a zapnem program pečenie ale iba na DVE minúty a vypnem, necham 25- 30 minút kysnúť.
-
7
Potom znovu nastavím pekareň na pečenie a pečie sa 40 minút. Po upečení nechám ešte koláč v pekárni dalšich 10 minút a vyberiem.
Preto že mám dlhoročnú prax s kysnutých cestami , piškótové cestá
Ja mám pri sebe veľmi dobrú kuchárku mamičku moju ale keď máme piecť s kysnutého tak to robím ja.A vôbec sa nenahnevám ani ja keď mi dá radu ako si niečo iné robí inak vyskúšam alebo si to robím po svojom.Veď je táto varecha na to vymieňať si navzájom skúsenosti
Ak som Vás urazila tak sa ospravedlňujem.