Zemiaky naše každodenné...

frezia68 - fotkafrezia68, 5. júla 2011
Zemiaky naše každodenné...
Foto: frezia68

Chceli sme ísť kdesi medzi medzi zeleň do prírody,ale vietor kmáše konáre stromov.A tak som zapla rúru a upiekla zemiaky.Slabá náhrada za opekačku v prírode,ani gril nemám,ale nové zemiaky a vôňa rozmarínu so slaninkou prehriali kuchyňu aj naše duše :-))) a či žalúdky?

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

8 ks
  dlhý tenký plátok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Je to veľmi náročný recept :-))))) ale nebudem písať postup.Jednoducho zemiaky umyjeme koľko potrebujeme,predvaríme asi 10 min v slanej vode,kde som pridala rascu.A potom šup do rúry,časť obalíme so slaninou a zapekáme v zapekacej miske a zvyšok dávam len tak na mriežku.A prílohu si vyberie každý podľa chuti,napr. takto:bryndza,maslo,soľ a zákvas. Dobrú chuť !

    Zemiaky naše každodenné... - obrázok 1

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Pečených zemiačkov so slaninkou aj cibuľkou som sa veru neprejedla za celý svoj život.A slušne povedané,že si už veru všeličo pamätám.Pripomenula si mi,že aj jednoduché je chutné.
@frezia , pekne uvodne foto a recept na pecene zemiaky privitam kedykolvek. Zo vsetkych priloh mam najradsej pecene zemiaky - je to moje NAM, NAM. Vcera sopm piekla lososa a vedla zemiaky pokrajane na stvrtky a vsetky som spalila. Losos bol presne upeceny, ale tie nove zemiacky tolko tepla nechceli.
Pečené zemiačky, to je ono....neviem prečo(možno pre to počasie, zima a dážď) si mi pripomenula pečené zemiaky v pahrebe počas zemiakových brigád....tak tie voňali a chutili.....
@alexdidi :veď s podobnými myšlienkami som to aj piekla...tie povinné septembrové brigády.Ale teraz už aj zemiaky skôr dozrievajú a ma prekvapila ponuka dodávkovým autom pred blokom.Predávajúci každému zvonil a núkal už vážené asi 30 kg....nevidela som záujem.
...tak ma pri tých "bandurečkoch" pečených napadlo ako sme si v robote (keď som ešte robil majstra v kameňolomoch) opekali zemiaky.To zvárači mali teke tzv.sušičky elektród.Boli to také skrinky s otvormi do ktorých sa dávali elektródy aby lepšie preschli a mi sme tam napchali zemiaky a krásne sa nám upiekli.A Ondrej zo skladu vždy doniesol fajnej kvašnej kapusty a sme sa ojedli.No a zapíjali sme to s pivom a s borovičku.Takže nie len v pahrebe alebo v rúre ale aj tak sa dá!!!



@stefanmku ,ale ten rezeň bol najkrajší,lebo hoci bandurečky fajne,rezeň bez chleba (len tak ako zákusok,aj studený ) mám predsa radšej aj o pól noci,napr.keď je spln a noc nespavá :-)))a ďakujem za hudbu.

Pridaj komentár k receptu: