Kakaové drobné pečivo
Kakaové drobné pečivo

Vianočné zasnežené šišky fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, 30. decembra 2024
Vianočné zasnežené šišky (fotorecept)
Foto: svetliii

Krásny a estetický koláčik na vianočný tanier.

12-14 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
90 g
1 ks
50 ml
270 g
2 PL
1/2 ČL
štipka
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V miske vymiešame 100 g masla a 90 g práškového cukru. Pridáme 50 ml oleja a 1 vajce a všetko vymiešame, musí vzniknúť hustejší krém. Pridáme postupne 270 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, pol lyžičky prášku do pečiva a štipku soli. Všetko premiešavame a vymiesime cesto. Nie je vôbec lepivé a veľmi dobre sa s ním pracuje. Následne ho zabalené vo fólii dáme na 10-15 minút do chladničky, ale najlepšie na celú noc. Z hustejšieho cesta sa budú lepšie tvarovať šišky.

    Vianočné zasnežené šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A ideme tvarovať. Z cesta trháme hrudky v približne rovnakej veľkosti (ja som mala cca 35 g jednu).

    Vianočné zasnežené šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď už máme všetky hrudky, začneme tvarovať valčeky a na konci ich zašpicatíme.

    Vianočné zasnežené šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne robíme cukrárskou kartou alebo nožom čiary na valčeky do jednej strany a na druhú stranu, na plechu ešte šišku mierne dotvarujeme, aby vyzerala reálnejšie.

    Vianočné zasnežené šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme piecť na 180°C na cca 12-14 minút. Nakoniec upečené šišky posypeme práškovým cukrom, ale pozor, prášime jemne zhora dole, aby vyzeral vrch zasneženejšie. Máme hotovo. Dobrú chuť.

    Vianočné zasnežené šišky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia