Vianočné zasnežené šišky fotorecept
Foto: svetliii
Krásny a estetický koláčik na vianočný tanier.
na 180 °C
Postup
-
1
V miske vymiešame 100 g masla a 90 g práškového cukru. Pridáme 50 ml oleja a 1 vajce a všetko vymiešame, musí vzniknúť hustejší krém. Pridáme postupne 270 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, pol lyžičky prášku do pečiva a štipku soli. Všetko premiešavame a vymiesime cesto. Nie je vôbec lepivé a veľmi dobre sa s ním pracuje. Následne ho zabalené vo fólii dáme na 10-15 minút do chladničky, ale najlepšie na celú noc. Z hustejšieho cesta sa budú lepšie tvarovať šišky.
-
2
A ideme tvarovať. Z cesta trháme hrudky v približne rovnakej veľkosti (ja som mala cca 35 g jednu).
-
3
Keď už máme všetky hrudky, začneme tvarovať valčeky a na konci ich zašpicatíme.
-
4
Následne robíme cukrárskou kartou alebo nožom čiary na valčeky do jednej strany a na druhú stranu, na plechu ešte šišku mierne dotvarujeme, aby vyzerala reálnejšie.
-
5
Dáme piecť na 180°C na cca 12-14 minút. Nakoniec upečené šišky posypeme práškovým cukrom, ale pozor, prášime jemne zhora dole, aby vyzeral vrch zasneženejšie. Máme hotovo. Dobrú chuť.
Ďakujem veľmi
Přesně, roztomilé!