
Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných...

Kapusta kvasená v pohári
Ako väčšina z nás, aj ja som dlhé roky kvasil kapustu v súdku, staral sa o ňu, bojoval s "byrzou", odstraňoval a vyhadzoval z povrchu zmäknutú kapustu......

Bramborový salát s jablky
brambory uvařit ve šlupce, oloupat, uvařit vejce a oloupat, oboje roztlačit přes mřížky, ...

Medovníčky
Medovníčky sú mäkké takmer hneď a sú krásne ružové.

Predvianočné kuriatko
Mala som chuť na nedeľný obed už v sobotu tak som sa trošku pohrala :))

Sardinkové karí z Pacifiku
Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na...

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou
Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...

Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...

Jablkovo-hruškový crumble po brniansky
Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať...

Zemiakové šišky
Na dosku nastrúhame vychladnuté uvarené zemiaky, posypeme ich soľou, krupicou, múkou a spracujeme s vajcami...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou
Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....

Jesenná odysea
Tento recept je úplne perfektní uz vo svojej podstate prvýkrát som ho videla v jedenej relácii o...

Prekladané zemiaky Keka
Sú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov...

Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

Ovsené dukáty
Múku zmiešame s práškom do pečiva, vločkami, maslom, cukrom, vanilkou, vajcom a...

Jesenný šalát s vyprážanou mozzarellou v bezlepkovej strúhanke
Tento jesenný šalát vás zasýti, zahreje a dodá potrebnú energiu. Je to akási ľahšia náhrada klasického hlavného jedla, ktorú si môžete bez výčitiek dopriať aj na večeru....

Tofu Raffaelo
Tofu a banán rozmixujeme, pridáme naboptnané hrozienka, posekané alebo pomleté orechy a podľa chuti med....

Slaninová knedľa s údeným mäsom
Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú...

Farebná nádivka ZELENIŇÁK
Jedlá zo zeleniny NIKDY nemôžu byť nechutné, leda že by sa čosi pokazilo počas ich prípravy....

Šarišský sladký kapustový závin
Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...

Gnocchi taliansko-slovenského priateľstva
Uvařím brambory ve slupce, oloupu a ještě teplé nastrouhám, přidám mouku a sůl a vypracuji...