Foto: jenni
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame si múku so soľou, perníkovým korením, sódou bikarbónou, pridáme cukor a premiešame, aby sa všetky sypké suroviny premiešali. Pridáme na kúsky nakrájaný studený alsan, pridáme med (nie včelí, aby boli vegan, napr. púpavový) alebo iné sladidlo podľa vašej chuti (javorový sirup). Ja som použila med, ale môžete skúsiť aj iné sladidlo, aké doma máte.
- 2
Začneme spracovávať cesto, aby sa suroviny spojili, postupne pridávame studené sójové mlieko postupne po lyžiciach.
- 3
Keď sa všetky suroviny prepoja a vznikne nám pekné cesto, vytvarujeme z neho guľu alebo valec, zabalíme do obalu z alsanu alebo do alobalu a dáme do chladničky odležať. Ja som mala cesto v chladničke dve hodiny a nebolo ešte dobre odležané, takže ho tam pokojne nechajte aj dlhšie.
- 4
Keď máme cesto odležané vyvaľkáme si ho na pomúčenej doske približne na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme perníčky.
- 5
Perníky dáme na plech na pečenie, vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 10 až 12 minúť, dávajte však veľký pozor, aby vám perníky neprihoreli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu