
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál
Tento recept je skutočný rodinný klenot, ktorý má už 60 rokov...

Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...

Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

Kysnutá bábovka s tvarohom a kandizovaným ovocím
Bábovka napríklad na adventný čas. Každý kúsok s čokoládovým stromčekom.

Jesenná odysea
Tento recept je úplne perfektní uz vo svojej podstate prvýkrát som ho videla v jedenej relácii o...

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Tofu Raffaelo
Tofu a banán rozmixujeme, pridáme naboptnané hrozienka, posekané alebo pomleté orechy a podľa chuti med....

Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...
Bezlepkové slané oblátky so syrom a rascou
Pripravte si chrumkavé syrové oblátky s rascou, ktoré sú ideálne na každú oslavu či rodinné posedenie....

Pečené zemiaky s kyslou rybou
Zbadala som tu recept na plnené zemiaky a napadlo ma jedlo, čo som prvý raz ochutnala...

Prekladané zemiaky Keka
Sú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov...

Vianočná medová roláda s orechami
Cesto: V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme vajcia so štipkou soli a medom do nadýchanej svetlej peny....

Ovsené dukáty
Múku zmiešame s práškom do pečiva, vločkami, maslom, cukrom, vanilkou, vajcom a...

Perník s jahodovou polevou
Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.

Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom
V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok....

Slaný koláč s pečenou červenou repou
Ak chcete, aby bol koláč pestrofarebný, namiešajte doň rôznofarebné repy....

Gnocchi taliansko-slovenského priateľstva
Uvařím brambory ve slupce, oloupu a ještě teplé nastrouhám, přidám mouku a sůl a vypracuji...

Bezlepkový liaty perník
Blížia sa Vianoce, no my nezaháľame už teraz. Na skúšku sme si upiekli voňavý, vláčny a chutný liaty perník bez lepku....

Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....

Farebná nádivka ZELENIŇÁK
Jedlá zo zeleniny NIKDY nemôžu byť nechutné, leda že by sa čosi pokazilo počas ich prípravy....
Vianočné raw brownies
Neodolateľné raw brownies vo vianočnom móde, ktorým dodáva sviatočnú arómu mandarínka, škorica a muškátový oriešok....

Slaninová knedľa s údeným mäsom
Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú...

Minestrone
V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...

Jelítková polievka
Zemiaky a cesnak očistíme. Pripravíme si vývar, dáme doň variť na kocky nakrájané zemiaky...

Šolet podľa Marcela Ihnačáka
Ide pôvodne o židovské jedlo, dnes má však veľa modifikácií. Základ tvoria krúpy, hus...

Kačka v ryži
Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na...