Šalát zo sterilizovanej kapusty
Tento šalát pripravujem vždy, keď sa chcem zavďačiť svojej návšteve. Zatiaľ každému veľmi chutil...
Posúch Grosso špeciál
Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí,...
Bravčové rezy z pliecka po mojom
Do jedla po uši zaľúbeného „gurmána a feinschmeckra“ poznáte aj podľa jeho dychtivého pohľadu na fantastický kúsok...
Srbská plnená pečená paprika
Sezóna úrody papriky a paradajok je práve v plnom prúde, táto zelenina je základnou surovinou mnohých...
Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom
Pokračujem ďalším výborným receptom z mojej novej knihy. Pôvodne boli z čistej bielej pšeničnej múky, ...
Dvojfarebná bábovka netradičnej farby
Dávno som už nepridal recept aj s pesničkou pretože som dávno nič zvláštne nerobil ani nefotil ....
Špekové knedlíky se zelím
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené...
Bezlepkové lievance
Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku....
Zapletený Štedrák
Pre zmenu som skusila tento tradicny , orechovo-makovo -lekvarovo -syrovy, vianocny kolac zapliest ako vianocku ....
Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu
Pred každou prípravou jedla si overím, či mám všetky potrebné suroviny, koľko času na prípravu potrebujem a...
Kuracie stehná
Potrebujete rýchlo spraviť chutný obed? Stačí mať v chladničke kuracie stehná a do 30 minút máte skvelé...
Hovädzie medailóinky na hrášku
Na dnešný obed som pripravila hovädzie mäso na hrášku... pri príprave som použila aj kečup, ktorý...
Čerešňovo-marhuľový koláč
Kedže je sezóna čerstvého ovocia, tu je ďalší recept na jednoduchý a rýchly koláč ;-)
Nekysnutý špaldový chlieb
Recept na domáci chlieb zo špaldovej múky. Bez zdĺhavého kysnutia cesta!
Pastelao de nata
Pastéis de nata sa pôvodne piekli v kláštore svätého Hieronyma v Beléme pri Lisabone. Po jeho...
Fánky
Všetky suroviny zmiešame, mlieko pridávame podľa potreby tak, aby bolo cesto vláčne. Necháme ho...
Nátierka z údeného tofu
Milujem jednoduché recepty a keď je výsledok ešte aj chutný a zdravý :-)
Kysnuté cesto
Tento recept pochádza od mojej mamy a postupne som ho vylepšoval.
Parené buchty so sušenou slivkou a makom
Ak chcete parené buchty trošku ozvláštniť použite do plnky okrem slivkového lekváru, ktorý je najlepší aj...
Kukulienky
Žiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom Rozstrelené...
Zabíjačkové zemiaky
Tieto výborné zemiačky nikdy nesmeli chýbať na zabíjačkách ... kedže my už roky zabíjačky nerobíme ,...
Karamelové veľhory
výborný koláčik ktorý sa hodí na každú príležitosť, no ja ho mám zaradené v kategórii na...
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...
Kalerábový šalát - tip pre lenivých labužníkov
Štedrá záhradka ponúka dosť kalerábov, treba spotrebovať pokiaľ je mladý, chutný, ale najmä je náš, domáci ...
Veselé makové kocky
Recept som našla dávnejšie na internete, zapísala som si ho a dnes som ho vyskúšala. Mám rada...
Špenátové palacinky
určite už každý robil palacinky, ja ich robím na sladko aj na slano, dokonca som...
Sviečková po staromoravsky
Toto je recept ešte mojej babičky, robíme ho doma pri sviatočných príležitostiach
Vanilkové cookies
Robim ich pravidelne na Vianoce ale z dvojitej davky lebo sa rychlo míňajú. Sú nenáročné na...
Vyprážaný syr - plnený
Dnes bol kvoli časovej tiesni na obed vyprážaný syr. Viem, že toto jedlo robí 90% slovenských...