Svätomartinské rohlíčky fotorecept

micho - fotkamicho, 11. novembra 2012
Svätomartinské rohlíčky (fotorecept)
Foto: micho

zdroj web

60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
100 g
100 g
2 ks
30 g
250 ml
1 ks
1 ks na potretie
PLNKA:
200 g
200 ml
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Svätomartinské rohlíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pekárne dáme najprv tekuté, potom sypké suroviny a zapneme program cesto.

    Svätomartinské rohlíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto rozvaľkáme na tenko.

    Svätomartinské rohlíčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame na trojuholníky.

    Svätomartinské rohlíčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na širšiu časť trojuholníka dáme plnku (mak sparíme horúcim mliekom s medom, necháme vychladnúť)

    Svätomartinské rohlíčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto zrolujeme do tvaru rohlíčka, preložíme na plech s pečiacou fóliou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme do zlata.

    Svätomartinské rohlíčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A po svatomartinskej husi si urobíme kavičku a k nej rohlíček :-)

    Svätomartinské rohlíčky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

35 komentárov k receptu
Vždy som obdivolala pánov-mužov,ak vedeli v domácnosti piecť.Som zo starej školy,tak takéto aktivity u mužov obdivujem a veľmi sa mi páčia.Mne sa už nepodarilo manžela doviesť k tomu,aby sem tam navaril a nehovorím,že napiekol.No myslím si,že by hladom nezomrel a ak by musel,poradil by si.
Rohlíčky sú pekné a predpokladám,že aj veľmi chutné.
Ja Vám všetkým ďakujem za milé kometáre. Priznávam sa bez mučenia som vyučený kuchár,ale už nejakých 15 rokov ako kuchár nepracujem,už len doma občas navarím.Viac ma baví pečenie,je to pre mňa relax :-)
@micho , už ťa toľkí chválili, pridávam sa aj ja......a páči sa mi, že nevaľkáš kruhy, je to zbytočná robota, výsleok je aj tak len jeden, najlepšie vyvaľkať pásy ako si to ty spravil, ja by som ináč nerobila.
Ja som sa ku kuchárčeniu dostal ináč, ale tento recept určite využijem. Tie rožteky vyzerajú fantasticky. Čo ja viem čím, veď cesto je obvyklé. Asi to bude šikovnosťou rúk.
Sú vynikajúce. Na budúce budem robiť aj s orechovou plnkou. Teraz som robila makové, ale dala som do maku lekvár, tak mi trošku povytekal. Ale nevadí, učím sa.
páči sa mi spôsob krájania trojuholníkov, vyskúšam, vždy som vaľkala kruhy a delila na trojuholníky. dobrý nápad, je to rýchlejšie. máme radi tvarohové, lekvárové aj orechové, makové s medom som ešte nejedla, vyskúšam, dik za rcp

Pridaj komentár k receptu: