Ak máte radi sladké jedlá, tak tento recept je pre vás to pravé. Budete nadšení aké je to chutné, chrumkavé a voňavé
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 10 ks |
|
| 5-6 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| vanilková omáčka: | |
| 1 PL alebo rastlinné maslo |
|
| 6 dl |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| tvaroh: | |
| 2 bal. |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| posýpka: | |
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| hrsť |
|
Postup
-
1
Najskôr si uvaríme VANILKOVÚ omáčku: ghee necháme na miernom ohni rozpustiť, pridáme múku, urobíme svetlú zápražku, zalejeme studeným mliekom a uvaríme bešamel, pridáme k tomu cukor podľa chuti, premiešame. Omáčka je hotová Jablká si nakrájame na tenké plátky.
- 2
Tofu, javorový sirup, citrónovú šťavu a tahini dáme do mixéra a dohladka vymiešame. Zapekací pekáč vymažeme ghee a vysypeme strúhankou, natrieme časťou vanilkovej omáčky, položíme prvé plátky surových lasagní, na poukladané lasagne položíme 1/2 nakrájaných jabĺk, ktoré pokvapeme vždy citrónovou šťavou , posypeme škoricou, trstinovým cukrom a hrozienkami a polejeme 1/2 tvarohovej náplne. Zopakujeme ešte jednu vrstvu omáčky, lasagní, jabĺk, tvarohu, dáme poslednú vrstvu lasagní, dobre utlačíme, aby sme vytlačili prípadný vzduch a lasagne nám mohli dobre absorbovať tekutinu z jabĺk a omáčky a vylejeme zvyšnú časť omáčky, ak sa vám zdá, že je to málo vodnaté, polejte ešte 150-200ml vody. Zakryjeme vrchom pekáča alebo alobalom a dáme piecť do rúry na 35-40 min na 180°C.
- 3
Kým sa nám to pečie pripravíme si posýpku z ghee, múky, trstin. cukru a škorice Po 40 min pečenia lasagne vyberieme z rúry, povrch posypeme škoricovou posýpkou a posypeme mandľovými lupienkami, dopečieme ešte 15 min pri tej istej teplote, ale už odokryté. Necháme vychladnúť mierne, aby sa nám všetky ingrediencie spojili a vytuhli a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu