Jablkové lasagne

alinka76 - bez fotkyalinka76, 25. augusta 2013
Jablkové lasagne
Foto: alinka76

Ak máte radi sladké jedlá, tak tento recept je pre vás to pravé. Budete nadšení aké je to chutné, chrumkavé a voňavé

4
porcie
30 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks
5-6 ks
vanilková omáčka:
1 PL alebo rastlinné maslo
6 dl
3 PL
1 ks
tvaroh:
2 bal.
1 PL
posýpka:
2 PL
2 PL
1 PL
1/2 ČL
 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme VANILKOVÚ omáčku: ghee necháme na miernom ohni rozpustiť, pridáme múku, urobíme svetlú zápražku, zalejeme studeným mliekom a uvaríme bešamel, pridáme k tomu cukor podľa chuti, premiešame. Omáčka je hotová Jablká si nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Tofu, javorový sirup, citrónovú šťavu a tahini dáme do mixéra a dohladka vymiešame. Zapekací pekáč vymažeme ghee a vysypeme strúhankou, natrieme časťou vanilkovej omáčky, položíme prvé plátky surových lasagní, na poukladané lasagne položíme 1/2 nakrájaných jabĺk, ktoré pokvapeme vždy citrónovou šťavou , posypeme škoricou, trstinovým cukrom a hrozienkami a polejeme 1/2 tvarohovej náplne. Zopakujeme ešte jednu vrstvu omáčky, lasagní, jabĺk, tvarohu, dáme poslednú vrstvu lasagní, dobre utlačíme, aby sme vytlačili prípadný vzduch a lasagne nám mohli dobre absorbovať tekutinu z jabĺk a omáčky a vylejeme zvyšnú časť omáčky, ak sa vám zdá, že je to málo vodnaté, polejte ešte 150-200ml vody. Zakryjeme vrchom pekáča alebo alobalom a dáme piecť do rúry na 35-40 min na 180°C.

  3. 3

    Kým sa nám to pečie pripravíme si posýpku z ghee, múky, trstin. cukru a škorice Po 40 min pečenia lasagne vyberieme z rúry, povrch posypeme škoricovou posýpkou a posypeme mandľovými lupienkami, dopečieme ešte 15 min pri tej istej teplote, ale už odokryté. Necháme vychladnúť mierne, aby sa nám všetky ingrediencie spojili a vytuhli a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
jáááj pravdaže máme radi sladké, ja som už robila lasagne na sladko tvarohové , boli tiež úžasné. Ďakujem za recept, ukladám si.
paploska , tahini má neutrálnu chuť, takže ak doň pridáš napríklad agave...máš sladkosť. Tento receptík lahodí môjmu oku, a aj chuti, takže ukladám.

Pridaj komentár k receptu: