Foto: sonulienka
Našla som na internete takúto výbornú jablkovú tortičku a zaujala ma, že je bez múky.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Očistíme a na jemno postrúhame jablká. Orechy zomelieme. Žĺtky si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny
-
3
Pridáme jablká - ak je viac vody môžeme trochu rukou vyžmýkať.
-
4
Vyšľaháme si bielky do tuha.
-
5
Jablká premiešame a pridáme rozmiešané orechy s kakaom a PDP a pridáme k žĺtkom. Tiež dobre premiešame a na koniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
-
6
Nalejeme do tortovej formy ja som dala do formy priemer 28 cm. Formu som vystlala papierom na pečenie spodok a boky trochu vymastila. Dala som piecť do predhriatej rúry na 160 stupňov. Piekla som 1 hodinu. Ale sledujte si každá svoju rúru a špajľou skúste do stredu či je koláčik upečený. V recepte autorka uvádzala, že sa má zachádzať s formou opatrne a taktiež nebuchnúť dvierkami od rúry.
-
7
Koláčik upečený - najprv ho necháme chladiť vo forme potiaľ pokiaľ formu udržíme v rukách a potom vybrať a nechať úplne vychladnúť. Tu ja už mám vybratý z formy.
-
8
No a na koniec je už len na Vás ako ju dokončíte. Ja som dala 1 mascarpone a 1 šľahačku. Do mascarpone som dala 1 škoricový cukor a opatrne som zamiešala vyšľahanú do tuha šľahačku. Na vrch som posypala kakaom.
-
9
Kávička koláčik a ideme na nedeľnú poobedňajšiu siestu.
-
10
Ja som si trochu pozmenila suroviny aj váhu a takto som ho urobila.
Děkuji a také na dálku přeji krásný nedělní večer tobě i manželovi. U nás celý den prší.