Peťkove rezy

anina6 - fotkaanina6, 10. júla 2013
Peťkove rezy
Foto: anina6

Tento zákusok som upiekla svojumu synovi k meninám, pôvodne to mala byť Schwarzwaldská torta, ale nejak som to nestíhala. Tak som sa nechala inšipirovať Zobraziť celý popisTento zákusok som upiekla svojumu synovi k meninám, pôvodne to mala byť Schwarzwaldská torta, ale nejak som to nestíhala. Tak som sa nechala inšipirovať varechou a zákusok bol na svete. Určite ho mnohí poznáte pod nejakými inými názvami, ja som ho pomenovala podľa mojho syna. Samozrejme, že som si koláčik upravila podľa seba, ale chutil znamenite.

20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1 ks
1 hrnček
1/2 hrnček
2 PL
1/2 hrnček
2 PL
3
Krémová plnka:
450 ml
2 ks
125 g
50 g
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv som si uvarila puding, ktorý som razhabarkovala v mlieku, aby sa nerobili hrudky. uvarený puding odložíme na chladné miesto, nech oddychuje.

  2. 2

    A ideme pripravovať piškótu a pozeráme na hodinky, koľko máme času, lebo synátor už cestuje a teší sa na koláčik. Takže rýchlovka, múku, cukor, vanilku, vajíčka, olej a mlieko vymiešame v jednej miske, samozrejme, snažíme sa aby mali rovnakú teplotu. Ja si ich stále vyberiem na kuchynskú linku aspoň hodinku pred pečením. Nakoniec pridáme prášok do pečiva a kakao. Premiešame a vylejeme na plech. Joj aby som nezabudla, hrnček som používala 2,5 dl.

  3. 3

    Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a keď vložíme koláčik, stiahneme na 180 stupňov. Piekla som asi 20-25 minút, a po prvých 15 minútkach som prepla na ventilátor na teplovzdušnú.

  4. 4

    Medzitým som párkrát premiešala chladnúci puding a začala som pripravovať kokosový krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a pridáme ku vychladnutému pudingu. Nakoniec zľahka vmiešame kyslú smotanu a ochutíme 2 PL medu. Krém je hotový a mňamkový. Odložíme a čakáme na piškótu.

  5. 5

    Piškóta sa nám upiekla parádne, po jej vychladnutí ju môžme natrieť džemom a natrieť mňamkovou kokosovou plnkou. Necháme ho trochu vychladiť a polejeme čokoládovou polevou, v mojom prípade len tak cik caky sa mi podarilo vytvoriť. Potom už len čakáme na hlavného degustátora a oslávenca a koláčik nakrájame. Dobrú chuť.

    Peťkove rezy - obrázok 5

Diskusia k receptu

brambora
vynikajuci kolacik. znamy ako eskimo rezy alebo nanukove rezy... peciem ho casto.
izabella929
tento druh zákuskov je u nás veľmi obľúbený, takže krásny, nádherný a chutný.-))) krásne sa ti vydaril...
sracz
....... starostlivá to, pozorná a pracovitá @anina6 - tak ako sa patrí na správnu mamku! Oslávencovi, so slávnym menom, dodatočne blahoželám a "mamuši_nke" prajem veľa radosti so svojou ratolesťou! Aj ja veľmi rád, žiaľ už iba nostalgicky, spomínam na "lakokocinky" mojej dobrej víly mamky_Aňuci! ....... a že chutil, o tom nemám ani tú najmenšiu pochybnosť! -:)))
frezia68
Krásny zákusok,iste urobil veľkú radosť oslávencovi :-)
anina6
brambora ozaj vynikajúci zákusok, piekla som ho prvýkrat a ozaj nám veľmi chutil, díky za komentár. izka ďakujem za uznanie, veľmi sa z neho teším. milý sracz veľmi pekne ďakujem za blahoželanie a ocenenie mojich mamičkovských vlastností. myslím, že každá mamka sa teší, keď sa jej vracia syn, ktorého vidí párkrát v roku a urobila by som pre neho aj nemožné ako aj pre všetky svoje deti, ktoré sú tiež odo mňa ďaleko. frezia68 máš pravdu, zákusok môjmu synkovi veľmi chutil a urobil veľkú radosť, a mne zas bolo dobre, že sme aspoň trochu mohli byť zasa spolu. ďakujem.
jamami78
mňam, tak tento urobim svojmu Peťkovi v sobotu, teda aj deťom :-) mam rada koláče , do ktorých sa pridáva kyslá smotana, zdajú sa mi nadýchanejšie, ináč v postupe som si všimla, že počas pečenia prepínaš na ventilátor, ja mám novú kuchyňu s teplovzdušnou, akurát mám problém s tými ich návodmi na dobu pečenia, akosi mne to pečie skôr :-) môžem striedať takto klasické a ventilátor aj pri iných druhoch ciest ?
lidia3
ale v postupe som čitala aj vajička a v surovinach nevidim žiadne vajcia
anina6
jamami78 určite vám bude koláčik chutiť, a čo sa týka prepínania na teplovzdušnú, zdalo sa mi, že rastie nerovnomerne piškóta, tak som rúru jednoducho prepla. ale pri iných cestách som to ešte neskúšala, len pri piškotach. lidia3, chybička se vloudila, idem vykonať nápravu. díky za upozornenie a koment.
anina6
no majú tam ísť 3 vajíčka, ale neviem ako ich tam dopíšem, či len dám do poznámky?
anina6
díky @klaudia968 a idem ich piecť znova, osvedčili sa. dúfam, že mojej návšteve z Deutschland budú chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia