Foto: margareta52
Ahojte:-) Tento recept je po mojej nebohej svokre. V minulosti keď sa konali ešte "obrovské" svadby ona chodila variť a piecť,,,veľa som sa od Zobraziť celý popisAhojte:-) Tento recept je po mojej nebohej svokre. V minulosti keď sa konali ešte "obrovské" svadby ona chodila variť a piecť,,,veľa som sa od nej naučila veď piekla aj doma na objednávky a ja ako poriadna nevesta som jej pomáhala:-)
porcií
príprava
na 200-180 °C
Suroviny
20 ks |
|
400 g |
|
400 g |
|
1/2 bal |
|
Do plnky: | |
400 g |
|
5 dcl |
|
1 dcl (alebo malinový) |
|
3 dcl |
|
2 dcl (um) |
|
2 bal (100 g) |
|
Postup
-
1
5 žĺtkov, 100g prášk. cukor vyšľahám, pridám 100 g múky, štipku PDP a dobre vyšľahané bielka. Pečiem na papieri na pečenie na plechu 26x36cm. Toto opakujem ešte raz, takže to budú dolný a horný plát.
- 2
Takisto upečiem pičkótový plát z 10-ich vajec. 10 žĺtkov, 200g prášk. cukor, 200g múka výberová, štipka PDP, 10 bielkov vyšľahaných na tvrdo. Po vychladnutí stiahnem z neho papier, pokropím sirupom aby mal miestami červenkavú farbu a do misy celý plát roztrhám na menšie kúsky. Medzi tým si uvarím sirup zo 400g kryšt. cukru a 5 dcl. vody, ktorý dám vychladnúť. Na kúsky piškótového cesta nalejem rum, sirup, 6-7 PL marhuľového džemu a zľahka premiešam. Plnka je dobrá keď ja šťavnatá.
- 3
Spodný plát natriem marhuľovým džemom a navrstvým naň rovnomerne plnku. Horný plát tiež natriem marhuľovým džemom a tou a stranou položím na plnku. Zatiaľ hotovo. Na vrch dám dáku záťaž, ja som naň dala dosku a dám na 5-6 hodín do chladničky. Punčovú polevu pripravím podľa návodu, trochu ozdobím čokoládou a zákusok je hotový:-) Ak Vás zaujal vyskúšajte, prajem Vám dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu