Punčové rezy

margareta52 - fotkamargareta52, 20. apríla 2013

Ahojte:-) Tento recept je po mojej nebohej svokre. V minulosti keď sa konali ešte "obrovské" svadby ona chodila variť a piecť,,,veľa som sa od Zobraziť celý popisAhojte:-) Tento recept je po mojej nebohej svokre. V minulosti keď sa konali ešte "obrovské" svadby ona chodila variť a piecť,,,veľa som sa od nej naučila veď piekla aj doma na objednávky a ja ako poriadna nevesta som jej pomáhala:-)

40
porcií
90 minút
príprava
70 minút
na 200-180 °C

Suroviny

20 ks
400 g
400 g
1/2 bal
Do plnky:
400 g
5 dcl
1 dcl (alebo malinový)
3 dcl
2 dcl (um)
2 bal (100 g)




Postup

  1. 1

    5 žĺtkov, 100g prášk. cukor vyšľahám, pridám 100 g múky, štipku PDP a dobre vyšľahané bielka. Pečiem na papieri na pečenie na plechu 26x36cm. Toto opakujem ešte raz, takže to budú dolný a horný plát.

  2. 2

    Takisto upečiem pičkótový plát z 10-ich vajec. 10 žĺtkov, 200g prášk. cukor, 200g múka výberová, štipka PDP, 10 bielkov vyšľahaných na tvrdo. Po vychladnutí stiahnem z neho papier, pokropím sirupom aby mal miestami červenkavú farbu a do misy celý plát roztrhám na menšie kúsky. Medzi tým si uvarím sirup zo 400g kryšt. cukru a 5 dcl. vody, ktorý dám vychladnúť. Na kúsky piškótového cesta nalejem rum, sirup, 6-7 PL marhuľového džemu a zľahka premiešam. Plnka je dobrá keď ja šťavnatá.

  3. 3

    Spodný plát natriem marhuľovým džemom a navrstvým naň rovnomerne plnku. Horný plát tiež natriem marhuľovým džemom a tou a stranou položím na plnku. Zatiaľ hotovo. Na vrch dám dáku záťaž, ja som naň dala dosku a dám na 5-6 hodín do chladničky. Punčovú polevu pripravím podľa návodu, trochu ozdobím čokoládou a zákusok je hotový:-) Ak Vás zaujal vyskúšajte, prajem Vám dobrú chuť:-)

Diskusia k receptu

stacy77777
máš ich pekné, tiež rada spomínam na spoločné pečenie na svadby, zišlo sa nás doma aj zo 10 žien a vždy bol pri tom kopec srandy...
orchidea
Veru máš pravdu, bývali to iné svadby ako teraz a ten kopec zákuskov....samozrejme aj punčáky nesmeli chýbať. Pekný recept si pridala a punčáky sú určite vynikajúce.
janger
Moj muz ma strasne rad puncaky. To si na Slovensku vzdy musi dat :-). Tieto tvoje su nepochybne chutne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia