Banánová roláda
Banánová roláda

Žirafová roláda

19veroni87 - bez fotky19veroni87, 18. apríla 2017
Žirafová roláda
Foto: 19veroni87
6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Biele cesto:
1 ks
20 g
30 g
30 g
Kakaové cesto:
5 ks
12 dkg
12 dkg
2 PL
½ bal
Krém:
25 dkg
250 ml
z 1 citróna
15 dkg
2 PL
1 bal
2 ks




Postup

  1. 1

    Z bielok vyslahame sneh. Zltok vyslahame s cukrom a rozpustenym maslom. K zmesi opatrne primiesame sneh a preosiatu muku. Cesto dame do cukrarskeho vrecka. Na plech dame papier na pecenie. Na papier nakreslime okraje flakov zirafy (ja som flaky nakreslila dopredu s ceruzkou). Plech dame do chladnicky na 10 minut.

  2. 2

    Spravime si obycajne kakaove piskotove cesto. Hnede cesto opatrne nanesieme na biele cesto - zirafovy vzor. Vsetky prazdne miesta budu vlastne hnede flaky zirafy. Hnede cesto nanesieme az po okraj plechu. Cesto dame piect na 180 stupnov priblizne na 10-12 minut. Cesto este za horuca zrolujeme spolu s papierom a nechame vychladnut.

  3. 3

    Do kyslej smotany dame zelatinu, nechame 10 minut stat, potom zohrievame, aby sa rozpustila. Vyslahame tvaroh s cukrom, pridame citronovu stavu a vychladnutu zelatinu. Smotanu vyslahame a zlahka vymiesame do tvarohu.

  4. 4

    Vychladnute cesto rozrolujeme, natrime nan plnku na okraj polozime banany a znovu zrolujeme.

    Žirafová roláda  - obrázok 4

Diskusia k receptu

majok
My to voláme slonie oko. Ale až keď som videl obrázok celej nerozkrájanej rolády na tanieri, tak som to pochopil. Je krásna.
evanaaa
Je pekná, aj pekne fľakatá a iste aj chutná......
@Majok , asi máš na mysli roládu Slonie slzy alebo slza? Ale toto je iné niečo, už tu boli aj tie Slonie slzy a aj takáto roláda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia