Žirafová roláda
Foto: 19veroni87
porcií
príprava
Suroviny
Biele cesto: | |
1 ks |
|
20 g |
|
30 g |
|
30 g |
|
Kakaové cesto: | |
5 ks |
|
12 dkg |
|
12 dkg |
|
2 PL |
|
½ bal |
|
Krém: | |
25 dkg |
|
250 ml |
|
z 1 citróna |
|
15 dkg |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Z bielok vyslahame sneh. Zltok vyslahame s cukrom a rozpustenym maslom. K zmesi opatrne primiesame sneh a preosiatu muku. Cesto dame do cukrarskeho vrecka. Na plech dame papier na pecenie. Na papier nakreslime okraje flakov zirafy (ja som flaky nakreslila dopredu s ceruzkou). Plech dame do chladnicky na 10 minut.
- 2
Spravime si obycajne kakaove piskotove cesto. Hnede cesto opatrne nanesieme na biele cesto - zirafovy vzor. Vsetky prazdne miesta budu vlastne hnede flaky zirafy. Hnede cesto nanesieme az po okraj plechu. Cesto dame piect na 180 stupnov priblizne na 10-12 minut. Cesto este za horuca zrolujeme spolu s papierom a nechame vychladnut.
- 3
Do kyslej smotany dame zelatinu, nechame 10 minut stat, potom zohrievame, aby sa rozpustila. Vyslahame tvaroh s cukrom, pridame citronovu stavu a vychladnutu zelatinu. Smotanu vyslahame a zlahka vymiesame do tvarohu.
- 4
Vychladnute cesto rozrolujeme, natrime nan plnku na okraj polozime banany a znovu zrolujeme.
Tiež banánová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Majok , asi máš na mysli roládu Slonie slzy alebo slza? Ale toto je iné niečo, už tu boli aj tie Slonie slzy a aj takáto roláda.