Patizón v syrovom cestíčku
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale, ale v práci spomínali tento recept na cestíčko, tak som...
Zapekaný karfiol s bešamelom
Ľahké a rýchle jedlo, vhodné najmä na tieto horúce dni.
Sladkokyslá mliečna kapustová polievka
Polievka sa varí z hlávkovej kapusty. Túto jednoduchú, lacnú a rýchlu polievku ma naučila babka....
Kokosové šuhajdy
Keďže šuhajdy ako klasika nemôžu na vianočnom stole chýbať pripravila som tento rok nielen čokoládové, ale...
Východniarske džadky
toto jednoduché jedlo mi robievala moja babka... a potom som ho robila dcérke, keď bola...
Kapustnica zo zabíjačkového mäsa so sušenými hubami
Keď varím kapustnicu, jeme ju skoro celý týždeň, čím dlhšie stojí, tým je lepšia. Osobne mám najradšej,...
Krémová brokolicová polievka
Cibuľu na jemno nakrájame a opražíme na oleji (v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, ...
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Hanácke koláče od Tatranky z Varechy
Koláčiky majú neskutočný úspech. Vždy keď ich narobím a nejaké ostanú po vychladnutí ich hneď zamrazím...
Slané pečivo z kyslej kapusty
V zime, keď máme svoju kyslú kapustu v súdku, robievam často toto pečivo. Recept...
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Vyprážaná tekvica v cestíčku a strúhanke
Podľa opisov grékov a rimanov tekvicu poznali a obľubovali ju aj v staroveku. Pre indiánov slúžila ako...
Ovocný zákusok s mascarpone
Mala som v mrazničke ešte čučoriedky, tak som sa rozhodla upiecť tento lahodný zákusok.
Losos s holandskou omáčkou
Lososa osolíme a opepříme a opečeme na másle z olejem. Pokud máme lososa s kůží, ...
Svokrine rezne
Tieto mleté rezne ma naučila moja svokra, sú dobré za studena, aj teplé.
Domáci podplamenník
Zakaždým si vychutnávam na vianočných trhoch podplameníky, a tak som sa rozhodla to skúsiť aj doma....
Skalické trdelníkové rohlíčky
Cesto dobre vymiesime, necháme nakysnúť ( premiesiť aspoň 3 krát), rozdelíme na bochníky a tie rozšúlame.
Sójový segedínsky guláš
Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami....
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle
Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do mrazničky ale...
Bábätkovská (mrkvová) polievka
Názov tejto polievky vznikol na návšteve u mojej sesternice, ktorá ju navarila pre svojho synčeka...
Zemiakové knedličky plnené ovocím (Gombovce)
Toto patri k mojim najoblubenejsim jedlam, tak to vyskusajte aj vy, mozno bude patrit aj...
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.
Slovenská dobrotka na taliansky spôsob
Toto je ten najrýchlejší zákusok aký poznám. Rýchlo spravený, rýchlo zjedený.
Nepečené kokosové rezy
nepečene sladučke fajnučke a myslím si že aj veľmi pekne:)..... vrelo odporúčam hoci som sa bála...
Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...
Eskimo rezy
Priateľka mi doniesla recept na eskimo rezy, pátrala som na vareche, či už niekto dal...
Linecké koláčiky so snehom a malinovým džemom
Milujem snehové dezerty a preto keď som videla niekde na sieti tieto koláčiky, jednoducho som ich musela vyskúšať....
Burgyňáky
alebo Kabáče. Názov "kabáče" vznikol pravdepodobne skomolením slova pagáče. V našej rodine sa pečú v...