Nátierka z droždia fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 31. decembra 2015
Nátierka z droždia (fotorecept)
Foto: babkamt

Dnes ráno som skoro vstala. Rozhodla som sa spraviť manželovi na raňajky pomazánku z droždia. Natrela som ju na chlieb, ozdobila som ju nakrájanou Zobraziť celý popisDnes ráno som skoro vstala. Rozhodla som sa spraviť manželovi na raňajky pomazánku z droždia. Natrela som ju na chlieb, ozdobila som ju nakrájanou mladou cibuľkou, paradajkou a paprikou.

Suroviny

1 ks stredne veľká
2 cm
2 x 41 g čerstvé
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pripravila som si potrebné suroviny na pomazánku. Jednu strednú cibuľu som na jemno pokrájala. Očistila som dva strúčiky cesnaku. Ešte budem potrebovať dve kocky droždia, dve vajíčka, soľ a mleté čierne korenie. Z masla som odrezala asi 2 cm plát.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naslo som pokrájala na menšie kúsky. V panvici som ho rozpustila.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masle som restovala cibuľu do sklovita.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K orestovanej cibuli som rozdrobila dve kocky droždia.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na ohni som droždie miešala, kým sa nerozpustilo.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Droždie som miešala dovtedy, kým sa neoddeľovalo od masla. Ešte som ho chvíľu pražila, kým nezačalo príjemne voňať.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dve vajíčka som rozmiešala vidličkou.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som ich do panvice spolu s prelisovanými dvomi strúčikmi cesnaku.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Miešala som, kým vajíčka nestuhli. Zmes som osolila a okorenila mletým čiernym korením.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotovú pomazánku som preložila do nádoby, v ktorej ju budem podávať. Môžeme ísť raňajkovať.

    Nátierka z droždia (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marta26
vypadá to prudko dobre,ja robím skoro také isté,ale miesto droždia dávam pečeňovú paštétu.
babkamt
@marta26 teraz, keď spomínaš tú paštiku, ma napadlo, že moja kolegyňa to tiež tak robievala:-) Ďakujem za pripomenutie. PF 2016
kukulienka71
juj, či som hladná! drožďovú ľúbim, tiež pred vajíčkami pridávam trocha paštéty, potom ju jedia aj ostatní doma, bez iba ja:-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto je výborná pomazánka :-).
sonamat
mňam,milujem túto pomazánku.Tiež ju takto robievam.A veru,zajtra bude na raňajky
paeva
ked som chodila ešte do práce, v škôlke ju robievali, mala som ju rada, vyskúšam, bola bez cesnaku. mne robí zle a žalúdok. ukladám
babkamt
nie každý môže cesnak. Dá sa spraviť aj bez neho.
ewag
Aj ja ju často robievam. Síce bez cesnaku (skúsim), ale za to pridám okrem horčice aj na jemno pokrájanú kyslú uhorku.
leaela
Mna ju naucila moja mamka takto:na olej dam spenit cibulu,ked je "do sklovita",pridam na drobno nakrajane parky(1-2ks),trochu ich oprazim,dalej dam rozpustit drozdie,pridam kyslu na drobno nakrajanu uhorku(skusal som dat aj kapiu),MČK a lyzicu plnotucnej horcice,trochu majoranky a nakoniec tam šupnem vajcia a hotovo... ;-)
evanaaa
Kedysi som aj ja robievala drožďovú nátierku, ale po opražení cibule som tam priliala asi deci mlieka a do toho som dala roztopiť tie kvasnice, cesnak som nedávala, ale iste je dobrá aj s ním, najmä teraz v období chorôb a nachladnutí. Len tá "vôňa" až tak príjemná nebola..... :)
babkamt
@ewag , @leaela , @evanaaa toto nám rada. Tri komentáre a v každom je rada, ako sa dá pomazánka spraviť trochu inak. Nebránim sa vyskúšať nové chute. Ďakujem za inšpiráciu priatelia.
midian
Výborná nátierka, podstatné je tam to, že ju treba pražiť, až kým nezačne voniať, tak ako si to napísala. Robím ju tak isto, akurát ešte na konci pridám maslo na zjemnenie chuti.
babkamt
@Midian (12.5.2017 10:05)

Ja som na masle opražila cibuľku. Nám táto nátierka chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia