Foto: cesminaz
Velmi jednoducha a chutná príloha. Takto pripravený bulgur môžte podávať, ako výbornú prílohu namiesto ryže :-)
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja som pouzila tento typ bulguru...
-
2
V panvici na oleji zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom pridame bulgur a spolu chvilocku popecieme. Cele zalejeme vodou, osolime a dame len tak navrch kusky masla. Zakryte varime cca.12 minut az kym bulgur nepopije 3/4-inu vody. Potom uz len odstavime zakryte bokom na cca.15min., nech vsiakne zvysnu tekutinu este do seba. Bulgur sa pocas varenia nemieša.
-
3
Podáva sa celkom rovnako ako ryža, k jedlam so šťavou :-)
Potom som s ním začala pracovať ako s tarhoňou....a zázrak bol na svete! Presne postupujem tak,ako uvádzaš vo svojom recepte.Môžem len tvoj recept doporučiť.
Kazdy Tvoj recept je vyborny.
varecha.pravda.sk/recepty/patatesli-bulgur-pilav-fotorece...
mam pripravu bulguru opisanu fakt po lopate :-))