Kyslá lusková omáčka z mrazených luskov
Foto: radsetoulal
Kyslá lusková omáčka zo zelených alebo žltých luskov je moje obľúbené jedlo najmä v lete, keď na záhrade fazuľové lusky dozrievajú. Keď ich je Zobraziť celý popisKyslá lusková omáčka zo zelených alebo žltých luskov je moje obľúbené jedlo najmä v lete, keď na záhrade fazuľové lusky dozrievajú. Keď ich je prebytok, dávame ich zmraziť. Táto pochúťka je potom k dispozícii po celý rok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Pridáme korenie, a po chvíľke varenia pridáme mrazenú fazuľku a cesnak. Všetko spolu varíme asi 15 minút, kým nie sú zemiaky a lusky mäkké.
- 2
Do 4 dcl mlieka zašľaháme múku, prilejeme do polievky na zahustenie. Po chvíli varenia pridáme kyslú smotanu, ktorú sme rozrobili s mliekom a vriacim vývarom (pre zabránenie zhrčkaveniu ), prípadne aj s múkou, ak chceme polievku hustejšiu.
- 3
Varíme asi 15 minút. Pred dovarením pridáme bobkový list. Dochutíme vegetou, citrónom, alebo octom a môžeme podávať. Podávame s párkom, prípadne s natvrdo uvareným vajcom.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu