Lusková omáčka
Lusková omáčka

Kyslá lusková omáčka z mrazených luskov

radsetoulal - bez fotkyradsetoulal, 18. októbra 2022
Kyslá lusková omáčka z mrazených luskov
Foto: radsetoulal

Kyslá lusková omáčka zo zelených alebo žltých luskov je moje obľúbené jedlo najmä v lete, keď na záhrade fazuľové lusky dozrievajú. Keď ich je Zobraziť celý popisKyslá lusková omáčka zo zelených alebo žltých luskov je moje obľúbené jedlo najmä v lete, keď na záhrade fazuľové lusky dozrievajú. Keď ich je prebytok, dávame ich zmraziť. Táto pochúťka je potom k dispozícii po celý rok.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
4-5 ks
250 g
4 zrnká
2 strúčiky
2 ČL
1 ks
4 PL
400 ml




Postup

  1. 1

    Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Pridáme korenie, a po chvíľke varenia pridáme mrazenú fazuľku a cesnak. Všetko spolu varíme asi 15 minút, kým nie sú zemiaky a lusky mäkké.

  2. 2

    Do 4 dcl mlieka zašľaháme múku, prilejeme do polievky na zahustenie. Po chvíli varenia pridáme kyslú smotanu, ktorú sme rozrobili s mliekom a vriacim vývarom (pre zabránenie zhrčkaveniu ), prípadne aj s múkou, ak chceme polievku hustejšiu.

  3. 3

    Varíme asi 15 minút. Pred dovarením pridáme bobkový list. Dochutíme vegetou, citrónom, alebo octom a môžeme podávať. Podávame s párkom, prípadne s natvrdo uvareným vajcom.

Diskusia k receptu

chemik
Není 15+15 minut na uvaření zelené fazolky moc dlouhá doba? A já dávám sušený bobkový list vařit hned od začátku, protože čerstvý nepěstuji.
mildar
V nadpise je omacka a nakoniec zistim, ze varim polievku