Foto: michal1977
Po dlhej dobe pridávam recept...takže niečo jednoduché a slovenské :)
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Takže tu máme všetko hlavné, čo potrebujeme.
-
2
Misu som vystlal alobalom a na spodok som dal trošku oleja.
-
3
Kuracie prsia (v mojom prípade 2 ks kuracích pŕs - veľkých asi po poľských antibiotikách) nakrájame na menšie časti, zemiaky na kolieska a nakoniec cibuľu, papriku, slaninu, paradajky a cesnak na prúžky.
-
4
Na spodok misy dáme jednu vrstvu zemiakov, na ne cibuľu na plátky a na vrch polovicu slaniny. Môžeme posoliť, pokoreniť a dať aj rascu.
-
5
Ďalej poukladáme kuracie prsia (pridal som na ne štipku grilovacieho korenia a soľ) a ďalšiu vrstvu z paradajok.
-
6
Na paradajky pridáme cibuľu, papriku a zvyšnú slaninu.
-
7
A posledná vrstva - zemiaky. Posolíme, pridáme rascu...
-
8
...poriadne zavtvoríme alobal aby nám neunikala para...a šup do rúry na hodinu pri 230 stupňoch.
-
9
Na posledných 5 minút odkryjeme a zapečieme pod grilom.
-
10
A tu máme výsledný "produkt".
-
11
...chutilo to aj mojej malej okani... :)
Páči sa mi aj preto, že je to vlastne jedlo z jedného hrnca a takéto jedlá mám najradšej . Netreba umývať veľa riadu :-)