Kuracia živánska

michal1977 - fotkamichal1977, 6. januára 2012

Po dlhej dobe pridávam recept...takže niečo jednoduché a slovenské :)

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 230 °C

Suroviny

600 g
1 kg
150 g (prerastaná slanina)
3 ks
1 ks
2 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Takže tu máme všetko hlavné, čo potrebujeme.

    Kuracia živánska - obrázok 1
  2. 2

    Misu som vystlal alobalom a na spodok som dal trošku oleja.

    Kuracia živánska - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsia (v mojom prípade 2 ks kuracích pŕs - veľkých asi po poľských antibiotikách) nakrájame na menšie časti, zemiaky na kolieska a nakoniec cibuľu, papriku, slaninu, paradajky a cesnak na prúžky.

    Kuracia živánska - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok misy dáme jednu vrstvu zemiakov, na ne cibuľu na plátky a na vrch polovicu slaniny. Môžeme posoliť, pokoreniť a dať aj rascu.

    Kuracia živánska - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej poukladáme kuracie prsia (pridal som na ne štipku grilovacieho korenia a soľ) a ďalšiu vrstvu z paradajok.

    Kuracia živánska - obrázok 5
  6. 6

    Na paradajky pridáme cibuľu, papriku a zvyšnú slaninu.

    Kuracia živánska - obrázok 6
  7. 7

    A posledná vrstva - zemiaky. Posolíme, pridáme rascu...

    Kuracia živánska - obrázok 7
  8. 8

    ...poriadne zavtvoríme alobal aby nám neunikala para...a šup do rúry na hodinu pri 230 stupňoch.

    Kuracia živánska - obrázok 8
  9. 9

    Na posledných 5 minút odkryjeme a zapečieme pod grilom.

    Kuracia živánska - obrázok 9
  10. 10

    A tu máme výsledný "produkt".

    Kuracia živánska - obrázok 10
  11. 11

    ...chutilo to aj mojej malej okani... :)

    Kuracia živánska - obrázok 11

Diskusia k receptu

maladada
Krásna okaňa, aj ja mám takú malú okaňu doma a tiež rada papá takéto mäsko:))
3sandra3
výborné jedlo,,,všetko podľa môjho gusta.... áno, malinkej chutí.... to je vidno
sneica
zboznujem zivansku....neviem sa jej dojest s tatarskou omackou a preto ju povazujem za "nebezpecnu"...


tinca
ja robím podobne a prakticky len z kuracieho mäsa, lebo bravčovému sa vyhýbam. Narobil si riadne chute a tá okaňa je zlatá asi po tatovi?:)
mataliptak
tak toto som už strašne dávno nerobila a tento tvoj recept sa mi velmi páči , musím ho čo najskor urobiť určite každého poteším ... chválim , krásne a aj velmi chutné papaníčko , si šikovný ....
evicka63
škoda,že som sadla k internetu až teraz keď mám rozvarený nedeľný obed, od rána som si mordovala hlavičku čo budem variť a hľa tu je návod, takže nabudúce
dorisa
Aj mne sa živánska páči:) aj stravníčku máš milú
michal1977
Takmer celú živánsku mi zjedla rodinka...veľa som z toho nemal. :( Ďakujem za pochvaly !!! Motivácia ako hrom pre chlapa :)
anina43
vždy sa poteším, keď na Varechu pridá recept muž, jedlo, ktoré si pripravil zbožňujem, robievam ho hlavne v lete,ale čoskoro ho pripravím aj v zime, lebo vonia až sem. Máš krásne dievčatko, rčite jej chutilo čo tatino uvaril.ďakujem za pripomenutie, dúfam, že nás znova niečím dobrým prekvapíš
helca103
Toto robievame len v lete a vonku , ale ked som uvidela Tvoj recept tak už presne viem čo uvarím cez víkend.
Páči sa mi aj preto, že je to vlastne jedlo z jedného hrnca a takéto jedlá mám najradšej . Netreba umývať veľa riadu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia