Vo vode dusené kuracie prsia so zemiakmi a paradajkovo-cibuľkovo-bazalkovým šalátom
Foto: daniella9
Na odľahčenie žalúdka a alternatíva ku klasicky vyprážanému mäsku.
1
porcia
porcia
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
do hrnca napustíme vodu, osolíme, pridáme zemiaky a varíme do zmäknutia. Krátko pred uvarením pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Ked sú zemiaky hotové, zlejeme ich a necháme odkvapkať.
- 2
Do druhého hrnca dáme liter vody, pridáme soľ, korenie, pár kvapiek olivového oleja a kuracie prsíčko. Varíme cca. 30 minút.
- 3
Paradajku a cibuľky nakrájame na malé kúsky, lístky bazalky nasekáme a všetko zmiešame. Pridáme sušené oregano, čierne mleté korenie, prelisovaný cesnak, soľ a premiešame. Nakoniec pridáme olivový olej a opäť premiešame. Dáme schladiť do chladničky.
- 4
Hotovo, dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
veru, na večeru úplne super:-) nezaťaží to vôbec žalúdok