Foto: timi96
V jednej kaviarni zvyknem jesť koláč, ktorý chutí vždy úžasne. Tak som sa rozhodla, že si skúsim spraviť doma koláč podobný tomu.
porcií
príprava
na 190-210 °C
Suroviny
3 ks |
|
12 dkg |
|
max 0,5 dl (trochu) |
|
0,5-1 dl |
|
12 dkg |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
|
|
300-400 g (lesné) |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Začneme tým, že žĺtka oddelíme od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a rozmiešame. Prilejeme olej a mlieko. Potom prisypeme múku s práškom do pečiva a vanilkový cukor pridáme tiež. Keby sa cesto zdalo byť husté, môžeme k tomu ešte priliať mlieko. Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame k cestu.
- 2
Približne polku cesta prelejeme do druhej nádoby. Do jednej polky pridáme kakao (približne 3-4 kávové lyžičky). Formu (moja je 27cmx3cm vysoká) vytrieme olejom alebo maslom a vysypeme strúhankou. Do formy vylejeme najprv kakaové cesto, aby bolo dno koláča kakaové, a na to vylejeme bledé cesto približne tak, aby úplne prekrylo kakaovú časť.
- 3
Lesné ovocie, ktoré sme nechali ešte pred pečením 1 hodinu rozmrazovať, nasypeme na vrch koláča a koláč môže ísť do rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu