Foto: andy54
Obľúbené jedlo. Pamätám sa na časy, keď som chodila k babke do Košíc na prázdniny. Na raňajky boli buď párky alebo bundáš. Ona ho Zobraziť celý popisObľúbené jedlo. Pamätám sa na časy, keď som chodila k babke do Košíc na prázdniny. Na raňajky boli buď párky alebo bundáš. Ona ho robila extra vajíčkové. Nielenže namočila chleba do vajíčka, ale ešte naliala vajíčko na vrch počas pečenia. Mňam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme suroviny.
-
2
Rozmiešame vajíčka.
-
3
Namočíme chleba z oboch strán do vajíčka a chvíľu pridržíme. Ak chceme mať jednostranné, namočíme iba jednu stranu. Druhá strana ostane suchá a na oleji sa opečie pekne do hneda.
-
4
Vysmážame na horúcom oleji z oboch strán.
-
5
Zo zvyšného vajíčka môžeme urobiť mini omeletu.
-
6
Polovičný bundáš zvykneme potrieť cesnakom (opečená časť bez vajíčka).
-
7
Ako príloha sa hodí hocijaká zelenina.
osolim a okorenim .Chlebiky sa necham " napit "vajicka a potom opekam na tucne bundase.Priloha, nakrajana cibula a paradajky,
alebo kecup.
este robievam aj na sladko: rohliky nakrajam na stvrtky, obalim vo vajicku, vyprazim a za horuca obalujem z cukrovej zmesi (praskovy cukor+vanilkovy+mleta skorica). slinky mi tesu
ne