Bundáš chlebík fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 3. augusta 2010
Bundáš chlebík (fotorecept)
Foto: andy54

Obľúbené jedlo. Pamätám sa na časy, keď som chodila k babke do Košíc na prázdniny. Na raňajky boli buď párky alebo bundáš. Ona ho Zobraziť celý popisObľúbené jedlo. Pamätám sa na časy, keď som chodila k babke do Košíc na prázdniny. Na raňajky boli buď párky alebo bundáš. Ona ho robila extra vajíčkové. Nielenže namočila chleba do vajíčka, ale ešte naliala vajíčko na vrch počas pečenia. Mňam.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Prichystáme suroviny.

    Bundáš chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozmiešame vajíčka.

    Bundáš chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Namočíme chleba z oboch strán do vajíčka a chvíľu pridržíme. Ak chceme mať jednostranné, namočíme iba jednu stranu. Druhá strana ostane suchá a na oleji sa opečie pekne do hneda.

    Bundáš chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vysmážame na horúcom oleji z oboch strán.

    Bundáš chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo zvyšného vajíčka môžeme urobiť mini omeletu.

    Bundáš chlebík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Polovičný bundáš zvykneme potrieť cesnakom (opečená časť bez vajíčka).

    Bundáš chlebík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako príloha sa hodí hocijaká zelenina.

    Bundáš chlebík (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

janger
@Andy54 , vyborne! Musim aj s tym cesnakom vyskusat. Ja to robievam na sladko, aj tak je to dobre. Po upeceni posypem praskovym cukrom a skoricou.
tetuska
no jasné, aj robím ešte aj s taveným syrom a ten zmiešam s vajíčkom, namočím jednu stranu chleba do tejto zmesi a potom do strúhanky a dám vypražiť len z tejto jednej strany, skús, aj to je vynikajúce...
evusik
@andy ani nevieš ako si ma potešila týmto receptom, sedím a šklebím sa od ucha k uchu. Bundáše sú mňamka, asi to každý pozná, ale čo asi každý nepozná je ten názov. Väčšinou každý hovorí chlieb vo vajíčku. U nás to boli tiež budáše, ani neviem odkiaľ sme to pochytili. Som zvedavá na ostatné kometáre. Prestávam sa šklebiť a idem si spraviť jedného bundáša :-)
morenajea
záhorácké "vajcové chleby" robím tak, že namočím do osoleného vajíčka, osmažím chvíľu z oboch strán a potom ešte raz do vajíčka a znova osmažiť. a môže byť aj omeletka na vrch. keby sa tak z toho chudlo :)
judit82
Toto jedlo je u nás šláger. Môj muž to miluje s čajom a ja so zeleninkou. Mňam... Veru tak, len keby sa z toho chudlo :-)
jody
Aj u nás to veru boli vždy bundáše, ale väčšina ľudí to pozná ako chleba vo vajci. Niekedy to posýpame strúhaným syrom, potierame horčicou a zo zeleniny je k tomu najlepšia rajčina, najlepšie práve odtrhnutá. :-)
kucharronald
:) Ja pridávam trošku vegety a sušenej petržlenovej vňate....nepotriem cesnakom, lebo pečiem v cesnakovom oleji...
sjuz
ja zasa do vajíčka rozmiešam buď syr strúhaný alebo tavený, ovegetím a niekedy pridám na malé kocôčky šunku alebo slaninku. mňam:)
babav
U nas su to "vajickove topenicky",najoblubenejsie ranajky mojej vnucky.Ja vajicka rozslaham s 1 lyzicou mlieka na kazde vajicko,
osolim a okorenim .Chlebiky sa necham " napit "vajicka a potom opekam na tucne bundase.Priloha, nakrajana cibula a paradajky,
alebo kecup.
wevewe
zboznujem toto jedlo.
este robievam aj na sladko: rohliky nakrajam na stvrtky, obalim vo vajicku, vyprazim a za horuca obalujem z cukrovej zmesi (praskovy cukor+vanilkovy+mleta skorica). slinky mi tesu
samanka
u nás sú to tiež bundáše a keďže sme syroví, tak na už opečenú stranu sa dávajú plátky syra, prípadne aj šunka-to pre mäsojedov a do vajíčka trocha karí
andy54
Ešte som nepočula robiť bundáš inak, ako sme ho robievali doma. Niekedy vyskúšam aj iné príchute. Uvidíme, ako to bude chutiť. Možno sa to vyrovná originálu. Mňam.
sovka62
Hoci sa u nás doma hovorilo po slovensky, toto jedlo sa nazývalo "bundás kenyér, čítaj bundáš keňír a kenyér je po maďarsky chlieb. A pripravovali sme ich trošku inak - do vajca postrúhaný cesnak a omočiť z oboch strán. Je zaujímavé, že takéto jednoduché jedlo sa dá pripraviť toľkými rôznymi spôsobmi.
cajiky
Tak potom by sedelo - tojáš kenír - ale možno to chutí aj nejakému Bundášovi :-)) a najlepšie je na tom to usmažené vajíčko, čo stieklo vedľa chlebíka, mňam !
darinocka
V maďarčine je bunda - kožuch,veď aj u nás.Tak by to mal byť chlieb v bunde. ;-)
andy54
chlieb aj je ako keby v bunde....ale vo vajíčkovej
tinca
takýto chlieb na stovky spôsobov je výborný, rýchla a dobrá večera
lubjak
jedlo to isté ,ale mien na tisíce,u nás je to kuťa bundáš.Hlavne keď je starší chlebík,už ho máme na raňajky.
bublika
Jeeeej uz sa šklebim aj ja :) ja niekedy osmazim chlebiky jednotlivo a potom medzi dva vlozim platok syra este raz namocim vo vajicku a tak "speciem" dohromady...a ked si odkusnete tak ten syr pekne vyteka alebo sa tahaaaaaaaaaa :)
huck
U nas sa takto často robieva (l ) starši , stvrdnuty chlieb. Toto boli a su vžy chutne ranajky . Pripravovane celkom neutralne (bez soli a cukru),lebo deti jedia ochutene cukrom, škoricou, popripade džemom a zostatok rodiny so syrom, zeleninou, šunkou, ajvarom alebo kečupom. Tu ih volame motanice :)
ne
matahari1974
ja tiež pridávam do vajička trošku vegety ale jeme ich buď s kečupom alebo s horčicou a jemne nakrájanou cibuľkou alebo zatepla dam na to trošíčka kečupu,šunku ,plátok syra a urobime si ktomu šalatik z rajčin,uhorky,reďkovky ,cibulky a ktomu čajík.Mnamky ale vyskušam aj na sladko ........
ropa
veľmi známe :-), ja si robievam ako @tetuska jednu stranu natriem taveným syrom. O.I aj taniere máme rovnaké :-))
qaroh
To sú klasické vajcové, vajíčkové chleby, alebo aj chlebík vo vajci. Videl som ich obložené aj konzervovanou zeleninou - uhorkami, kápiou cibuľkou. Z maďarčiny je to chlebík s kožou, alebo strapatý chlebík. Tak isto robím aj knedľu ak zostane a do vajíčka si môžete v podstate pridať hocičo, ale samotné je to asi najlepšie. Rád to jedávam zo sladším čajom alebo sladšou kávou. Podobne môžete obaliť aj rohlíky, alebo ich naplniť niečim sladkým, napr. marmeládou, či osladeným tvarohom, obaliť vo vajíčku a potom vypražiť. Zo starého chlebíka ešte robím aj chlieb potretý taveným syrom. Posypeme ho nakrájanou cibuľkou a len zo spodnej strany opražíme na oleji. Aby cibuľa nebola úplne tvrdá jemne ju polejeme počas praženia olejom z panvice.
joziknozik
nemate recept kde mozem pouzit semeno?(myslim geňo). ja robim napr. s cibulkou a redkvickou za rady a typy dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia