Nepečený vanilkový cheesecake s malinami
, 5. mája 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nepečený zákusok, ktorý si môžu trúfnuť pripraviť aj začiatočníci.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
130 g |
|
60 g |
|
Krém: | |
300 g |
|
300 ml (33 %) |
|
10 g (v prášku) |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
Malinové pyré (coulis): | |
300 g mrazené |
|
2 PL |
|
Na ozdobenie: | |
300 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme rozpustené maslo, dobre spracujeme. Zmes natlačíme na dno tortovej formy a kým pripravíme malinové pyré a krém, vložíme do chladničky.
- 2
Malinové pyré (coulis): Maliny s dvoma lyžicami cukru rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.
- 3
Krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha. V ďalšej miske vymiešame mascarpone s cukrom, vanilkovou pastou a citrónovou šťavou. Jemne zapracujeme vyšľahanú šľahačku.
- 4
Krém vylejeme na vychladený sušienkový korpus, na vrch navrstvíme malinové coulis. Vložíme na noc do chladničky.
- 5
Na druhý deň tortu vyberieme z formy a zdobíme ovocím.
Tiež vanilkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu