Nepečený vanilkový cheesecake s malinami
, 5. mája 2023

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nepečený zákusok, ktorý si môžu trúfnuť pripraviť aj začiatočníci.
porcií
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 130 g |
|
| 60 g |
|
| Krém: | |
| 300 g |
|
| 300 ml (33 %) |
|
| 10 g (v prášku) |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| Malinové pyré (coulis): | |
| 300 g mrazené |
|
| 2 PL |
|
| Na ozdobenie: | |
| 300 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme rozpustené maslo, dobre spracujeme. Zmes natlačíme na dno tortovej formy a kým pripravíme malinové pyré a krém, vložíme do chladničky.
- 2
Malinové pyré (coulis): Maliny s dvoma lyžicami cukru rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.
- 3
Krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha. V ďalšej miske vymiešame mascarpone s cukrom, vanilkovou pastou a citrónovou šťavou. Jemne zapracujeme vyšľahanú šľahačku.
- 4
Krém vylejeme na vychladený sušienkový korpus, na vrch navrstvíme malinové coulis. Vložíme na noc do chladničky.
- 5
Na druhý deň tortu vyberieme z formy a zdobíme ovocím.
Tiež vanilkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu