Foto: elekra
Už som to na Vareche spomínala, môj tvrdí, že polievka je grunt. Tak teda tu jedna je.
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do zohriateho hrnca dám na zásmažku olej, pridám mleté čierne korenie a drvenú rascu a spolu s hladkou múkou
-
2
urobím svetlú zásmažku.
-
3
Zalejem studenou vodou a nechám zovrieť.
-
4
Očistené a umyté zemiaky pokrájam na drobné kocky,
-
5
pridám do základu, ochutím soľou a nechám zovrieť. Medzitým si pripravím karfiol a mrkvu. Karfiol rozoberiem na ružičky a podľa potreby ešte nakrájam. Mrkvu očistím, umyjem a nastrúham na strúhadle na veľkých okách.
-
6
Pridám do polievky a varím kým zelenina nezmäkne. Na záver dochutím majoránkou (obrázok nepridávam, bol rozmazaný) a polievka je hotová.
a Mirkamt, hrčky sa robia každému, len musíš podliať studenou! vodou a miešať-miešať, kým sa hrčky nerozpustia
@tiginko , zápražku potrebuješ variť, aby bola múka lepšie stráviteľná. Zeleninu, ktorú dávam do polievky nakrájam na malé kúsky a tie stačí 10 minút povariť a je hotovo. Do niektorých polievok alebo jedál pridávam zásmažku až na záver (napr. strukovinové polievky)