Foto: diabambulka
Jednoduchý a prudko jedlý koláčik...
na 180 °C
Suroviny
Tmavé cesto : | |
2 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 PL |
|
z 1 citróna |
|
Biele cesto : | |
2 ks |
|
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnčeka |
|
Postup
-
1
HRNČEK = 300 ml. Tmavé cesto : Všetky ingrediencie na tmavé cesto zmiešame spolu v miske.
-
2
Vytvorí sa nám hustejšie tmavé cesto.
-
3
Biele cesto : Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Vznikne nám cesto redšej konzistencie.
-
4
Na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na papier na pečenie nalejeme 2/3 tmavého cesta.
-
5
Nalejeme celé biele cesto.
-
6
Opäť nalejeme tmavé cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C 45-50 ( záleží od veľkosti hrnčeka a plechu na ktorom koláč pečieme ). Či je koláčik upečený vyskúšame špajdľou.
-
7
Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Kto má radšej sladšie koláčiky, tak si pridajte cukor do tmavého aj bieleho cesta, pretože ja som si ako vždy cukor zredukovala na polovicu oproti pôvodnému receptu :-))) Dobrú chuť...
katkaszaboova naozaj podobný a tiež dobrý receptík...